Și câinii (jandarmilor) ies la pensie!

Doi dintre câinii de serviciu ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, Max și Eja,  au… ieșit la pensie.

Max, rasa ciobănesc german, în vârstă de 7 ani, a lucrat în echipă cu plutonier major Iulian Muntean din anul 2015, după absolvirea, ca șef de promoție, a cursului de căutare-salvare în mediul natural, desfășurat la Centrul Chinologic ,,Dr.Aurel Greblea” Sibiu.

„De-a lungul timpului, a participat la diverse misiuni de căutare a unor persoane rătăcite în zona municipiului Cluj-Napoca, dar și în zona montană a județului Cluj. Fiind un câine foarte energic, echilibrat și sociabil, Max a avut un mare succes în rândul publicului, în special al copiilor, cu prilejul participării la evenimentele organizate  în cursul anilor de Asociația pentru Câini de Salvare Transilvania (CST) precum și de Asociația Chinologică Napoca, dar și in cadrul activităților organizate cu prilejul desfășurării Școlii Altfel” – precizează IJJ Cluj.

Cățelușa Eja, rasa ciobănesc german, în vârstă de 9  ani, partenera devotată de muncă  a plutonierului Paul Gocan din anul 2016, a participat la numeroase misiuni specifice de asigurare a ordinii publice. De asemeni, a participat cu succes la diverse exerciții demonstrative cu prilejul evenimentelor la care a fost invitat IJJ Cluj.

„Acum, la momentul pensionării, cei doi conductori câini serviciu trăiesc, desigur multe emoții legate de coechipierii lor, însă, din fericire, i-au putut adopta, astfel încât își vor continua viața împreună, însă pe un alt «teren» – ACASĂ” – anunță IJJ Cluj.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut