Reputatul nutriționist Nicolae Hâncu vine cu sfaturi practice pentru stilul de viață sănătos pe valurile pandemice

Moderație în toate, toate cu moderație

După perioada de îmbelșugare culinară este firesc sa ne revenim, deoarece nu este bine să prelungim sezonul preparatelor de porc, a sarmalelor, cozonacilor, toate stropite cu alcool. Aproape toți am constatat ce comozi am fost și cât de neprietenos a devenit cântarul. Ce este de făcut? M-am hotărât să sfătuiesc punctual, oarecum școlărește, cu privire la stilul de viață în iarna care începe dar care se va desfășura încă pe valuri pandemice. Cele mai importante sfaturi ar fi cele care urmează, adresate adulților, adaptate diferitelor vârste, profesii, posibilități si mai ales la existența unor boli.

Sfatul sfaturilor, în orice împrejurare și la orice vârstă, este MODERAȚIE ÎN TOATE, TOATE CU MODERAȚIE…..Deci,

Consumați zilnic : legume și fructe variate, de toate culorile dar nu le transformați în sucuri. Asigurați-vă ca sunt decontaminate. Se preferă cele proaspete sau păstrate în frigider. Murăturile în saramură sunt bogate în probiotice și potasiu dar, atenție la cei care au restricție la consumul de sare.

Continuarea articolului este disponibilă doar pentru abonați...
Vă rugăm să accesați pagina . Nu sunteți încă abonat ? Abonați-vă

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut