Sfaturi pentru începătorii din poker de la trei dintre cei mai buni jucători din lume

Phil Ivey, Dan Cates și Dan Colman sunt trei dintre cei mai buni jucători de poker din lume. Iar ei au decis să împărtășească din experiența lor cu cei aflați la început de drum, din dorința de a-i ajuta să facă un pas în față și de a evita greșelile inerente ce pot apărea.

Astfel, Phil Ivey, considerat „Tiger Woods al pokerului” după ce a câștigat nu mai puțin de 10 brățări WSOP, este de părere că gestionarea bugetului reprezintă un element cheie pentru toată lumea. „E un lucru foarte important să îți gestionezi banii”, a comentat Phil Ivey. În primul rând, el se referă la faptul că începătorii ar trebui să joace inițial la mesele cu buy-in mai mic, în așa fel încât să nu existe temerea că ar putea pierde sume mari de bani. Așadar, dacă abia te-ai obișnuit cu reguli poker sau alte strategii legate de acest joc, e indicat să joci la mese la care buy-in-ul nu este foarte ridicat. Din fericire, operatorii de top îți oferă o mulțime de astfel de opțiuni, astfel că nu vei avea probleme. Aici vei da, desigur, în mare măsură de jucători care pot fi în aceeași situație cu a ta, iar șansele de a performa sunt ceva mai mari.

Phil Ivey, cel care a oferit acest sfat, este unul dintre cei mai buni jucători de poker din lume. De altfel, în 2017 el a fost inclus în Poker Hall of Fame. În vârstă de 44 de ani, el a câștigat 32.331.928 de dolari din poker doar din turneele live la care a participat, cel mai mare premiu fiind de 3.582.753 de dolari. Astfel, Ivey ocupă locul 11 în topul jucătorilor care au obținut cele mai mari premii din istoria pokerului.

Dan Colman le recomandă jucătorilor să iasă din zona de confort

Un alt nume important din lumea pokerului, Dan Colman, îi sfătuiește pe jucători ca atunci când văd că se descurcă în partidele cu adversari de nivelul lor să își ridice nivelul și să încerce să găsească adversari mai dificili.

„Trebuie să ieși din zona ta de confort și să joci partide mai dificile”, este sfatul lui Colman. Din punctul său de vedere, în poker au succes doar cei care fac față presiunii și sunt suficient de ambițioși pentru a accepta orice provocare. Așadar, el consideră că decât să joci cu adversari slabi pe care să îi învingi mereu, mai bine întâlnești unii cu adevărat buni, care te vor obliga să îți ridici nivelul. În plus, vei putea să înveți de la ei și, pe termen lung, vei avea de câștigat deoarece îți vei îmbunătăți bagajul de cunoștinte.

Dan Colman, în vârstă de 31 de ani, are o singură brățară WSOP, dar a câștigat premii impresionante la turnee. La finalul lui 2021, suma totală obținută de el la turnee live este de 28.925.058 de dolari. Cel mai mare premiu a fost în valoare de 15.306.668 de dolari, obținut tocmai după o partidă cu jucătorul cu origini românești Daniel Negreanu.

Dan Cates crede că începătorii ar trebui să joace doar mâinile în care au încredere maximă

Și el un jucător de top, Dan Cates este de părere că începătorii ar trebui să fie foarte atenți la mâinile pe care le joacă. „Primul sfat pe care îl acord începătorilor ar fi să joace mult mai strâns decât s-ar gândi să o facă”, a afirmat acesta. Ideea lui Cates este că începătorii nu ar trebui să își asume mari riscuri și să continue mâinile doar dacă au cu adeverat încredere că pot câștiga potul. În cazul în care vor juca indiferent de cărțile pe care le au în mână sau de combinațiile pe care le pot face, ei vor înregistra pierderi, care automat vor genera și frustrări. E mult mai indicat așadar un joc calculat, cu șanse mai mari de victorie pe termen lung.

Poreclit „Jungleman”, Daniel Cates a început jucând poker online și a devenit unul dintre cei mai buni jucători din lume. A câștigat o brățară WSOP, iar premiile sale din turnee live se ridică la 9.986.892 de dolari, la finalul anului 2021. Cel mai mare premiu din carieră la turneele live a fost în valoare de 1.774.145 de dolari.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut