Sesiunea de admitere de toamnă la UBB

Absolvenții de liceu, dar și cei de facultate care doresc să se înscrie la un program de master își pot depune, începând de luni, 12 septembrie, dosarele pentru sesiunea de admitere de toamnă organizată de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca pentru anul universitar 2022-2023.

În sesiunea de toamnă a admiterii, UBB scoate la concurs, la nivel licență, 845 de locuri bugetate destinate absolvenților de liceu care vor să se înscrie la facultate, dintre care 113 sunt locuri destinate absolvenților liceelor din mediul rural, 52 de locuri sunt alocate românilor de pretutindeni, 19 candidaților de etnie rromă, iar un loc este destinat candidaților cu dizabilități. Acestora li se adaugă un număr mare de locuri în regim cu taxă și 1.237 de locuri pentru învățământ la distanță și cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel licență.

 Perioada de admitere pentru noul an universitar este cuprinsă între 12 și 22 septembrie 2022. Calendarul admiterii cuprinde perioada de înscrieri, probele de concurs, afișarea rezultatelor, depunerea contestațiilor, confirmarea locurilor și perioada de redistribuire a locurilor rămase disponibile pentru fiecare dintre cele 22 de facultăți ale UBB.

Tematica de concurs și bibliografia pentru probele scrise se găsesc afișate pe paginile oficiale ale fiecărei facultăți. Taxele de admitere și taxele de școlarizare pentru anul universitar 2022-2023 sunt stabilite la nivelul fiecărei facultăți – precizează universitatea clujeană.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut