Sesiune suplimentară a Evaluării Naționale

Repartizarea computerizată a elevilor de clasa a VIII-a va avea loc la finalul lunii iulie, după o sesiune suplimentară a Evaluării Naționale, destinată copiilor care nu se pot prezenta la cea normală din motive medicale, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Este vorba de o sesiune suplimentară pentru Evaluarea Națională. Atâta vreme cât elevii de clasa a XII-a care, din păcate, nu se vor putea prezenta din motive medicale în sesiunea normală de Bacalaureat, au în acest an o a doua șansă în cea de-a doua sesiune de Bacalaureat, în toamna acestui an, este normal să fim preocupați de dreptul elevilor de clasa a VIII-a care vor să susțină examenul de Evaluare Națională, dar care, din păcate, nu se vor putea prezenta în sesiunea normală. Deci, pentru a asigura și celor de clasa a VIII-a dreptul la o sesiune suplimentară, am organizat acea sesiune suplimentară. În mod firesc, repartizarea la liceu se va putea face după ce vom fi încheiat și cea de-a doua sesiune suplimentară pentru cei care susțin Evaluarea Națională”, a precizat ministrul, la Antena 3, informează AGERPRES.

El a subliniat că decizia organizării unei sesiuni suplimentare are în vedere interesul elevilor. „Măsura este luată pentru a da șansa elevilor de clasa a VIII-a de a se prezenta la Evaluarea Națională, dacă, fără să fie vina lor, (…) nu pot din motive medicale”, a spus Cîmpeanu.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut