Serviciul ALOPEDI 0364-917, apelat de peste 7.300 de părinți

Serviciul de sfaturi medicale pediatrice ALOPEDI 0364-917 a fost apelat, în primele nouă luni ale acestui an, de 7.365 de părinți.

Conform unei analize a activității serviciului telefonic de tip „call-center”, destinat obținerii de sfaturi medicale pediatrice de urgență, realizate de președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, împreună cu echipa managerială a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, în 68,4% din cazuri au fost formulate recomandări de îngrijire a copilului la domiciliu, pentru 818 copii s-a recomandat consultul medical imediat, iar în cazul a trei copii a fost necesară solicitarea intervenției Serviciului de Ambulanță.

Serviciul de telemedicină al Spitalului de Urgență pentru Copii – ALOPEDI 0364-917 oferă, de aproape șapte ani, sfaturi privind îngrijirea la domiciliu a copilului bolnav, dar există și părinți care apelează pentru consiliere în ceea ce privește îngrijirea copilului sănătos sau completarea sfaturilor medicale după ce copilul a fost evaluat față în față de către un medic (14% dintre apeluri). Conform unei informări a CJ Cluj, febra rămâne principalul motiv de solicitare a sfatului pediatric telefonic, urmată de diaree, vărsături și erupția cutanată, un număr important de apeluri (488) fiind determinate de traumatismele și accidentele casnice.

Din zona metropolitană au provenit 58,62% dintre apeluri, iar 3.028 de apeluri din afara județului, în special din București și județele Brașov, Constanța și Prahova. Din afara țării, serviciul de call-center pediatric a fost apelat în 19 cazuri.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut