Seplecan: Cer prefectului Gheorghe Vuşcan să respecte noua majoritate din Consiliul Judeţean

seplecanLiberalul Mihai Seplecan, desemnat recent în funcţia de vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj îi solicită prefectului Ioan Gheorghe Vuşcan să respecte noua majoritate din deliberativul judeţean şi să nu mai atace în Concencios Administrativ hotărîrile adoptate de forul judeţean. “Îi solicit domnului Gheorghe Vuşcan, în numele contribuabililor clujeni, să nu mai continue jocul politicianist al contestării celor trei HCJ date în şedinţa din data de 31.07.2014, prin care Ioan Oleleu a fost demis din funcţia de vicepreşedinte.

Domnul Ioan Oleleu a dovedit că face, în special în ceea ce priveşte Aeroportul Internaţional Cluj, nişte jocuri dubioase care pun în pericol chiar strategia de dezvoltare a judeţului. Numai interesul contribuabilului clujean nu se urmăreşte prin această tentativă de subminare a proprietăţii CJ Cluj”, spune Seplecan. Liberalul arată că orice continuare a acestui joc politicianist este în fapt „un sprijin acordat corupţiei şi o menţinere a unei stări de fapt care blochează activitatea forului judeţean”.

„Este necesar ca noua majoritate din Consiliul Judetean să fie lăsată să lucreze în interesul cetăţenilor. Clujul are nevoie de soluţii pentru Aeroportul Internaţional, pentru groapa de gunoi, pentru drumurile judetene şamd. Acum cînd stăm pe un butoi de pulbere al nemulţumirii publice, cu cetăţeni ieşiţi în stradă din cauza stării drumurilor, cu pericolul ca deşeurile menajere să rămînă pe stradă în plină vară, din cauza închiderii rampei de gunoi, precum şi cu vădita tendinţă de a se încerca falimentarea Aeroportului Internaţional Cluj şi posibila înstrăinare a acestuia, numai acest scandal mai lipseşte. Sînt motivele pentru care îi solicit prefectului Gheorghe Vuşcan să nu perpetueze o stare de blocaj instituţional, să dea dovadă de maturitate administrativă, practic să-şi respecte concetăţenii şi să nu încurajeze corupţia”, arată Seplecan.

La rîndul său, purtătorul de cuvînt al Prefecturii Cluj, Ana Maria Danciu, a explicat că documentele referitoare la votul de numire a lui Mihai Seplecan în funcţia de vicepreşedinte nu au ajuns încă la Prefectura Cluj. De asemenea, o eventuală decizie de contestare a hotărîrii CJ Cluj din 31 iulie se va lua după analizarea documentelor.
“Noi nu le-am primit încă (hotărîrile – n.r.). Ei au termen zece zile să trimită acele documente. Trebuie să vedem procesul verbal al şedinţei, deoarece am înţeles că este o situaţie destul de complicată. Pînă cînd acestea nu sînt studiate nu ştim dacă sînt sau nu atacabile în instanţă’, a precizat Ana Maria Danciu.

Mihai Seplecan a fost ales în 31 iulie vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. Înaintea acestei decizii, consilierii judeţeni au votat eliberarea din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj a social democratului Ioan Oleleu şi retragerea atribuţiilor de preşedinte al CJ Cluj vicepreşedintelui Vakar Istvan, desemnat cu aceste atribuţii după arestarea lui Uioreanu.

C.P.

Articole din aceeasi categorie