Senatorul Mihai Goțiu rămâne pe listele USR-PLUS din Cluj

Spre deosebire de colegul său Emanuel Ungureanu, care a ales să candideze la Buzău, senatorul USR Mihai Goțiu a rămas pe listele din Cluj pentru alegerile parlamentare, deși a primit oferte și din partea altor organizații.

”Am avut solicitări și din Sălaj și din Mureș și din Caraș Sverin, ca să candidez pe listele de acolo, dar m-am găndit că acum îmi este prea greu să plec de aici în altă parte și să o iau, din nou, de la zero”, a declarat Mihai Goțiu. Reamintim că la stabilirea listelor de candidați ale USR – PLUS la Senat el a fost plasat pe poziția a doua, loc pe care îl consideră neeligibil. Vizibil dezamăgit de situație, el consideră că ”strategia PLUS a fost să aibă ei cât mai mulți candidați, indiferent cine ar fi aceștia, astfel că au mizat pe numărul mai mare de membri pe care îi au în unele organizații, cum ar fi cele din București sau Cluj, unde știau că se pot impune la vot”.

”Rămâne de văzut ce rezultate vor obține cei de pe locurile eligibile, deocamdată mai au numai o lună și jumătate la dispoziție ca să convingă alegătorii că merită să ajungă în Partlament”, a punctat el.

În prezent, nici viitorul său politic nu pare a fi foarte clar. ”Deocamdată am nevoie de timp, ca să mă liniștesc, pentru că ultimul an și jumătate a fost extrem de aglomerat. Și mai am nevoie de timp ca să văd dacă USR-PLUS mai luptă pentru ceea ce am luptat eu, pentru ceea ce am intrat în politică. Vreau să văd dacă partidul mai are pe agendă acele obiective pe care le-am promovat. Dacă nu se va întâmpla așa, desigur că voi lua în considerare inclusiv să nu-mi mai continui activitatea aici”, a mai spus senatorul clujean.

În mandatul său, Mihai Goțiu a avut 102 declarații politice, 195 de întrebări și 84 de interpelări, alte 33 de interpelări fiind adresate primului ministru din perioada respectivă. El și-a pus semnătura pe 133 de inițiative legislative și este cunoscut ca unul dintre cei mai fervenți susținători ai politicilor de mediu, fiind, printre altele, inițiatorul proiectului de lege privind organizarea și funcționarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu.

V. Dădulescu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut