Senatorul Laszlo Attila: „Un buget de compromis”

Secretarul Comisiei de Sănătate din Senat, Laszlo Attila (UDMR) consideră că bugetul pe 2021 este unul de compromis și va trebui să facem multe sacrificii.

„Este un buget de compromis, ce are, pe de o parte, ca și prevederi încadrarea în deficitul asumat. Trebuie să facem niște sacrificii. În ce privește bugetul de la Sănătate, posibilitățile de dezvoltare sunt destul de limitate și depinde foarte mult de ce sumă trebuie alocată pentru ceea ce ține de Covid, pentru tratamentul pacienților, pentru investiții. Sunt o serie de semne de întrebare legate de capacitatea de execuție a bugetului adoptat. La Sănătate sunt, în total, aproximativ 80 de miliarde de lei. Practic, suma totală este mai mică decât anul trecut, dar creșterea de anul trecut s-a datorat subvenșțiilor necesare pentru finanțarea în lupta anti-Covid. Este și acesta un buget de compromis, să sperăm că vom face față tutror situațiilor”, a declarat Laszlo Attila, pentru Făclia de Cluj.

La sfârșitul săptămânii trecute, comisiile parlamentare de buget-finanţe au dat raport favorabil la proiectul Legii bugetului de stat pe 2021. Acesta nu a fost modificat față de varianta trimisă de Guvern iar plenul reunit al Parlamentului va dezbate actul normativ la începutul săptămânii.
Conform proiectului, bugetul de stat se stabileşte la venituri în sumă de 173,700 miliarde lei, iar la cheltuieli în sumă de 326,407 miliarde lei credite de angajament şi în sumă de 261,050 miliarde lei credite bugetare, cu un deficit de 87,349 miliarde lei.
A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut