Senatorul Adrian Oros: Votul la legile justiției ne întoarce cu 32 de ani în istorie

Liderul organizației clujene a Forței Dreptei, senatorul Adrian Oros spune că mesajul transmis în Senat, prin votul coaliției PSD-PNL-UDMR la legile care guvernează sistemul de justiție este “Liber la furat, băieți”!

„Asta a mai rămas de rezolvat. Carburanții i-au scumpit. La energia electrică și gaze, acum în prag de iarnă, au explodat prețurile prin “plafonarea guvernamentală”. Alimentele de bază sunt din ce în ce mai greu de cumpărat de marea majoritate a românilor. Taxele și impozitele le-au crescut. Inflația au crescut-o. De fapt au crescut totul. Doar pensiile nu au vrut să le crească. Au “rezolvat” toate prioritățile românilor. Tot ce le-au promis în campania electorală. Acum vor să călărească și Justiția. Să o siluiască. Înfometați, în frig și întuneric, cu economiile terminate și cu locurile de muncă pierdute, puțini vor fi atenți la furăciunile pregătite și la abuzurile asupra Justiției.

Am votat în Senat împotriva acestui pachet al Legilor Justiției pe care guvernul socialist Ciucă-Ciolacu s-a grăbit să-l treacă, amenințându-și proprii senatori. Cu sute de amendamente, sugerate de “băieții deștepți”. Și cu pumnul în gură pus opoziției democratice. Majoritatea parlamentară a avut grijă ca magistrații să răspundă în mod direct în fața politicului. Prin votul din 17 octombrie, politicienii (unii dintre ei) devin din nou mai puternici decât procurorii. Asta se întâmpla și în perioada comunistă, asta se întâmplă și acum, în țările cu regimuri totalitare”, a spus Adrian Oros.

El a precizat că votul dat ne întoarce cu 32 de ani în istorie iar noile Legi ale Justiției pun din nou între paranteze independența Justiției.

„Este o decizie dezastruoasă, care va duce România într-un ungher întunecat al Uniunii Europene. Și vom rata iar, orice șansă la redresare economică și la dezvoltare”, a precizat liderul Forța Dreptei Cluj.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut