Senatorul Adrian Oros: Rafila a decis că la Cluj, “transplantul se face în pod”

Senatorul Adrian Oros, liderul Forța Dreptei Cluj spune că este de urmărit cum vor vota miercuri parlamentarii PNL Cluj, moțiunea simplă împotriva ministrului Rafila în condițiile în care social democratul a scos de la finanțare prin PNRR două obiective majore. Este vorba de Centru Integrat de Transplant din România și Spitalul Pediatric Monobloc.

„Degeaba se agită acum Președintele Consiliului Județean Cluj și face apeluri publice la Ministerul Sănătății să finanțeze Centrul Integrat de Transplant de la Cluj, motivând că „transplantul nu se poate face într-un pod”. Vocea lui nu se aude.

Rafila, ministru PSD al Sănătății, instalat în urma jocurilor lor de culise, cu voturile PNL Cluj, a “scos cu ranga” cum ar zice un clasic în viață, Centrul Integrat de Transplant din finanțarea PNRR și a decis că la Cluj, transplantul se poate face în pod.

De peste doi ani Consiliul Județean ne povestește de Primul Centru Integrat de Transplant din România și din sud-estul Europei.

Deși Tișe a făcut și filmulețele de prezentare, Rafila nu a fost impresionat.

A scos chiar și Spitalul Pediatric Monobloc din PNRR. Si aici clujenii rămân doar cu filmulețele lui Tișe. Și cu un teren de baseball”, spune Adrian Oros. El arată că, în continuare, intervențiile chirurgicale și tratamentul pacienților la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca se realizează în spații neautorizate și în condiții neadaptate rigorilor actului medical.

„Din acest motiv, la ICUTR Cluj-Napoca au existat și există cazuri grave de infecții intraspitalicești care sunt greu de controlat și de pe urma cărora pacienții și aparținătorii au mult de suferit.

Doar Emil Boc consideră că trebuie să fim mulțumiți cu ceea ce am primit din PNRR și din noul exercițiu bugetar: „Clujul va avea, în perioada următoare, cea mai prosperă eră economică din întreaga lui istorie”, a spus senatorul Forța Dreptei.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut