Semnal de solidaritate pe cerul României

Bombardiere americane de tip B-52 Stratofortress au survolat vineri România şi flancul estic al NATO, în cadrul unor exerciţii cu armatele României şi Germaniei, în semn de unitate, în contextul în care invazia rusă în Ucraina intră în cea de-a doua săptămână, a relatat CNN.

Cele mai mari bombardiere strategice din cadrul Forţelor Aeriene ale SUA au decolat de la RAF Fairford, un centru al Forţelor Aeriene Regale din Anglia, şi au efectuat antrenamente de sprijin aerian apropiat şi misiuni de integrare, potrivit unui comunicat al Forţelor Aeriene ale SUA din Europa.

Bombardierele B-52 au zburat apoi către România, unde au desfăşurat un antrenament de sprijin aerian apropiat ca parte a misiunilor grupului de lucru pentru bombardiere (BTF).

Survolarea spaţiului aerian românesc a apropiat bombardierele de „limita” ţărilor NATO, adiacentă spaţiului aerian ucrainean, unde aviaţia rusă încearcă să stabilească supremaţia aeriană.

„Rotaţiile BTF ne oferă ocazia critică de a ne integra şi de a ne antrena cu aliaţii şi partenerii noştri, mai ales în această perioadă dificilă”, a declarat generalul Jeff Harrigian, comandantul Forţelor Aeriene ale SUA în Europa, al Forţelor Aeriene din Africa şi al Comandamentului Aerian Aliat al NATO.

Astfel de zboruri au avut loc și sâmbătă. Un bombardier LAGR240 al Forțelor Aeriene Americane a putut fi văzut în zona Brașov. Din datele oferite de site-ul flightradar24.com, aparatul a decolat în jurul orei 7 de la baza Mildenhall din Marea Britanie. Tot în zona Brașov se afla sâmbătă în jurul orei 12 un alt bombardier LAGR240 Ale Forțelor Aeriene Americane. Aparatul a decolat de la baza Ramstein din Germania în jurul orei 4,20.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut