Selfie-ul nu ia like-uri, ia vieți!

În ultimii 6 ani, șase tineri din județul Cluj, cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani, s-au urcat pe vagoanele trenurilor pentru a se fotografia. Trei dintre aceștia au suferit leziuni corporale grave, iar alți trei au decedat.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, împreună cu cei ai Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj au desfășurat mai multe activități de informare și prevenire, în cadrul campaniei naționale „Selfie-ul nu ia like-uri, ia vieți”. Persoanele aflate în gara municipiului Cluj-Napoca au fost informate despre importanța respectării regulilor de conduită în incinta căilor ferate, a triajelor și în zonele adiacente ale acestora.

„Tentația de a face un selfie pe tren provoacă, din nefericire, consecințe grave, de la creșterea riscului de vătămări corporale prin electrocutare, până la pierderea de vieți omenești. Într-o astfel de acțiune de a urca pe un tren, fie acesta și dezafectat, are loc contactul cu câmpul magnetic existent între acoperișul vagonului și linia de înaltă tensiune. Astfel, se poate produce un arc electric, care presupune electrocutarea cu 27.000 de volți” – atenționează polițiștii clujeni.

Scopul campaniei „Selfie-ul nu ia like-uri, ia vieți” este de a preveni și combate accidentele produse prin electrocutare, în sectorul transporturilor feroviare.

În vederea unei informări și promovări eficiente, a fost creat un material video care prezintă în mod simbolic efectele electrocutării la rețeaua de înaltă tensiune asupra unor ideograme de tip emoji, precum și prin intermediul unui vagon de persoane pus la dispoziție de CFR Călători, personalizat cu însemnele campaniei. Vagonul efectuează deplasări pe teritoriul țării, fiind atașat trenurilor de călători pe toată durata campaniei.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut