Secțiune gratuită pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat pe platforma educațională „VreauLa”

Platforma educațională pentru elevi “Vreau La” s-a extins cu secțiunea “Vreau La Examen”, dedicată celor care vor să se pregătească online pentru examenul de Bacalaureat sau pentru Evaluarea Națională.

Platforma este gratuită, are 21.000 de utilizatori, iar fondatorii vizează să ajungă la 50.000 până la finalul anului viitor.

În parteneriat cu Consiliul Național al Elevilor, platforma de e-learning pune la dispoziția elevilor lecții prezentate schematic la materii precum Limba și literatura română, Matematică, Istorie, dar și teste de autoevaluare. Simulările și testele sunt actualizate, iar rezultatele sunt oferite în timp real.

La realizarea materialelor au participat atât studenți din cadrul asociațiilor studențești, cât și voluntari ai Consiliului Național al Elevilor. În acest moment, platforma oferă: 300+ materiale la șapte materii; 146 teste de antrenament; 4000+ întrebări de tip grilă, împărțite pe capitole; tips & tricks pentru învățare rapidă.

Platforma VreauLa a fost lansată în aprilie 2020 de Mihai Pîrvuleț și Codruț Lemeni, studenți la Politehnică în anul II. Inițial, site-ul cuprindea teste pentru admiterea la Universitatea Politehnică din București, la Facultatea de Drept și cea de Medicină. În urmă cu o lună, cei doi co-fondatori au lansat și secțiunea VreauLaExamen pentru pregătirea elevilor pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat.

Dintre cei 21.000 de utilizatori pentru toate cele patru secțiuni – VreauLaPoli, VreauLaMedicina, VreauLaDrept, VreauLaExamen -, 11.000 de liceeni sunt utilizatori ai VreauLaExamen, secțiune dedicată Bacalaureatului și Examinării Naționale.

În acest an școlar, platforma VreauLa are funcționalități noi: elevii își pot compara progresul săptămânal cu ceilalți utilizatori; în fiecare săptămână este adăugat un test nou pentru ca elevii să fie inspirați să lucreze constant; pe lângă teste, platforma cuprinde și materiale de învățare la diferite materii.

Inițiatorii platformei au anunțat că sunt în căutare de profesori și colaboratori interesați să contribuie cu teste noi pentru a veni în sprijinul elevilor și a crește lista de materii disponibile online.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut