Secţie de votare pentru cetăţenii Republicii Moldova, la Cluj-Napoca

Cetăţenii Republicii Moldova care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea în zona Transilvaniei au posibilitatea de a vota duminică, 1 noiembrie, la Cluj-Napoca în cadrul alegerilor parlamentare. Secţia de votare deschisă la Cluj-Napoca va funcţiona la Casa de Cultură a Studenţilor, programul de vot fiind între orele 7-21.

Secţia de votare de la Cluj este organizată cu sprijinul Instituţiei Prefectului, inspectoratele judeţene ale poliţiei şi jandarmeriei urmând să asigure măsurile specifice de ordine publică şi un climat social adecvat desfăşurării procesului electoral.

Dreptul de a alege îl au cetăţenii Republicii Moldova care au împlinit, inclusiv în ziua alegerilor, vârsta de 18 ani, cu excepţia celor privaţi de acest drept în modul stabilit de lege. Secţiile de votare vor fi deschise între orele 07.00-21.00, iar actele în baza cărora alegătorii pot vota peste hotarele ţării sunt: paşaportul valabil al cetăţeanului Republicii Moldova; livretul de marinar. În afara ţării, nu se permite votarea în baza buletinului de identitate. Informaţii suplimentare se pot obţine accesând www.cec.md, www.alegator.md, www.voteaza.md”.

În România vor fi deschise 13 secţii de votare în Bucureşti(două secții), Timişoara, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Sibiu, Iaşi, Oradea, Suceava, Galaţi, Bacău, Constanţa.

Comunitatea cetăţenilor moldoveni din zona Transilvaniei se ridică la câteva mii de persoane. Majoritatea acestora trăiesc la Cluj-Napoca.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut