Secetă mare pe piața forței de muncă. Avalansă de oferte de angajare

Aproximativ 39% dintre angajaţi şi candidaţi primesc cel puţin o ofertă nouă de job în fiecare lună, iar 74% sunt abordaţi de recrutori de câteva ori pe an.

Un studiu publicat de o platformă de recrutare online arată că aproape 7 din 10 angajaţi simt că piaţa muncii continuă să le fie favorabilă şi că balanţa este puternic înclinată în favoarea lor în negocierile de angajare. De asemenea, ei simt că traversează poate cea mai bună perioadă în care poţi să își schimbe locul de muncă. De aeemenea, 69% dintre ei cred că, inclusiv după ce au primit oferta financiară din partea angajatorului, pot ajunge să obţină, în final, un salariu mai mare, deoarece ştiu că există în piaţă un deficit de candidaţi şi, din acest motiv, companiile sunt mai flexibile şi dispuse să pluseze la salariu. Doar 14% sunt de părere că angajatorii sunt cei care deţin avantajul competitiv în negocieri.

Încrederea candidaţilor în ei înşişi se află la cote maxime, iar studiul mai arată că IT-iştii, specialiştii în digital şi în vânzări reprezintă profilurile cele mai căutate de angajatori. Ei sunt urmaţi îndeaproape de cei cu experienţă în industria ospitalităţii, transporturi şi logistică.

Datele sunt confirmate și de un sondaj realizat de eJobs România în octombrie anul trecut, potrivit căruia 65% cred că şi-ar putea găsi un job nou în mai puţin de două luni.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut