Seară magică pe Cluj Arena! Adrian Mutu s-a retras din fotbal într-un meci de zece stele!

Adrian Mutu, ”Il fenomeno” – alintat de italieni și englezi, ”Briliantul”- răsfățat de români, a avut parte de o retragere memorabilă la finalul Sports Festival, pe Cluj Arena, în prezența unor fotbaliști care au scris istorie în fotbalul mondial.

Uriașul fotbalist al naționalei României a ascultat pe stadionul din Cluj pentru ultima dată imnul național în prezența a peste douăzeci de mii de spectatori. Partida a fost un adevărat show și s-a încheiat, cum altfel, la egalitate, 3-3, unul dintre goluri fiind reușit chiar de Adrian Mutu. Trebuie să spunem că, pentru prima dată în istoria fotbalului, doi jucători ai României au purtat același număr pe tricou, 10. Evident, a fost vorba de Adrian Mutu și Gheorghe Hagi!

Scorul a fost deschis încă din min.9 de selecționata Stelelor Lumii, prin Hasselbaink, cu un șut la colțul lung, pe lângă portarul Stelea. În min.10, la cei 57 de ani săi, ”Regele” Gheorghe Hagi a mai inventat o pasă genială pentru ”Briliantul” Mutu care a scăpat singur spre poarta lui Frey, înscriind ca în vremurile bune. 1-1! Fotbaliștii se țin încă bine pe teren, și în min. 15, Hasselbaink strecoară balonul pe sub portarul României! 1-2!

Căldura și oboseala duc la multe schimbări de jucători în ambele formații, în timp ce tribunele de pe Cluj Arena freamătă, iar spectatorii fac valuri scandând ”România – România”.

După pauză, în min. 58, Gilardino înscrie pentru 1-3 cu o spectaculoasă lovitură de cap din marginea careului de 6 metri, pe lângă Stăncioiu. 1-3! Inepuizabilul Ganea, în ciuda gabaritului său impresionant, reduce din diferență în min.75, din penalty, iar Mutu, trecut în tabăra ”albaștrilor”, se bucură alături de tricolori. 2-3!

Tot Ganea, în min.79, restabilește egalitatea pe tabela de marcaj cu ajutorul lui Mutu, care i-a pasat lui Tamaș, liber pe partea dreaptă. 3-3! E mare fiesta în tribunele arenei din Cluj, iar Mutu nu mai poate face turul stadionului la final, și asta pentru că terenul a fost invadat de suporterii clujeni care au dorit să se fotografieze cu idolii de pe teren!

Cesare Prandelli: Suntem foarte fericiți să fim aici pentru a-l sărbători pe Adrian. Merită toată această apreciere. Toți colegii lui au acceptat să fie aici cu mare bucurie și suntem fericiți să-l îmbrățișăm. Cu Adrian am o relație strânsă, a fost ca un fiu pentru mine.

Gheorghe Hagi:O mare personalitate. Un număr 10 care a făcut diferența, care a dat totul pentru echipa națională. Un jucător, fantastic, excelent.”

Adrian Mutu: ”Nu mă așteptam să fie așa de multă lume. A fost un vibe minunat. Eu m-am bucurat de această seară și sper că toată lumea s-a bucurat. Am avut mulți prieteni alături și am încercat să facem show. Am reușit să îmi gestionez emoțiile, chiar dacă au fost foarte mari. Le mulțumesc tuturor, fanilor, organizatorilor.”

 Din echipa Team România au făcut parte: Bogdan Stelea, Răzvan Raț, Eduard Stăncioiu, Mirel Rădoi, Ianis Zicu, Paul Codrea, Ciprian Marica, Gheorghe Hagi, Adrian Mutu, Dorin Goian, Giani Kiriță, Bogdan Pătrașcu, Marius Niculae, Ionel Ganea, Adrian Borza, Daniel Niculae, Cristian Săpunaru, Adrian Iencsi, Vasile Maftei, Ionel Dănciulescu și Gabi Tamaș, iar din echipa World Stars: Sebastian Frey, Vlada Avramov, Dario Dainelli, Fabio Cannavaro, Claude Makelele, Franco Semioli, Martin Jorgensen, Luca Toni, Adrian Mutu, Alberto Gilardino, Jimmy Floyd Hasselbaink, Riccardo Montolivo, Massimo Gobbi, David Trezeguet, Thomas Ujfalussi, Erjon Bogdani, Emanuele Blasi, Paolo Cannavaro, Marco Donadel și Pawel Golanski. Mingea de joc a fost adusă în teren de Iulian Zaharie, de 10 ori campion național la Trial Bike.

În deschiderea meciul a fost marcat un alt moment important: aniversarea a 100 de ani de la primul meci al Echipei Naționale a României! Cei mai celebri ultimi decari din țară și, totodată, cei mai buni marcatori pentru Națională, Gheorghe Hagi și Adrian Mutu, împreună cu foștii lor colegi au îmbrăcat, la încălzire, tricoul galben aniversar, replică a echipamentului cu care tricolorii au jucat primul lor meci, în iunie 1922!

Mirel Alexa, director executiv Sports Festival: ”A fost o seară cu totul specială. Iubitorii fotbalului care au venit la meci, pe Cluj Arena, au fost minunați. A fost o atmosferă incredibilă! Asta înseamnă sportul, un spectacol de care ne bucurăm împreună. Noi am fost onorați să organizăm acest meci și să avem aici, la Cluj, nume atât de mari ale fotbalului.”

Sandu Mureșan

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut