Se prelungește autorecenzarea

În şedinţa Comisiei Centrale pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor, ca urmare a interesului crescut pentru autorecenzare manifestat de populaţie, a fost luată decizia prelungirii perioadei de autorecenzarea cu încă două săptămâni.

Institutul Naţional de Statistică a anunţat prelungirea perioadei de autorecenzare, până vineri, 27 mai, perioadă în care va fi deschisă platforma de autorecenzare. Vizita recenzorilor în teren se va desfăşura în perioada 31 mai – 17 iulie.

Conform datelor Institutului Național de Statistică, peste 400.000 de chestionare sunt completate zilnic, comparativ cu o medie de 120.000 de chestionare completate pe zi în perioada anterioară. Până la 12 mai, au fost completate 8.440.312.de chestionare. ”Până în 9 mai, când platforma de recenzare a ajuns suprasolicitată, aveam completate 301.000 chestionare, după aceea am avut și 10.000 de chestionare completate pe zi, așa că o estimare ar putea fi în jurul a 320.000 de chestionare, dar acum n-aș putea să vă dau o cifră exactă”, a declarat, pentru Făclia Cluj, Mariana Negrilă, director Direcției Județene de Statistică Cluj.

Autorecenzarea se poate face acesînd site-ul www.recensamantromania.ro, pe care se găsește şi platforma de autorecenzare.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut