Se plafonează sporurile pentru bugetari

Legea salarizării unitare în sectorul bugetar a devenit a salarizării neunitare, întrucât sistemul de sporuri a fost dat alandala, a declarat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan. Ea a menţionat că se doreşte plafonarea nivelului de sporuri acordate bugetarilor la 30% din salariul de bază.
„Aşa-zisa Lege a salarizării unitare a devenit a salarizării neunitare, întrucât sistemul de sporuri a fost dat alandala, au fost făcute majorări salariale între diferite salarii de bază inechitabile.
(…) Avem la muncă egală, vechime egală şi specializare egală salarii diferite şi total disproporţionate. Iar aici, dacă este să vă spun pe foarte scurt, dorim să plafonăm nivelul de sporuri acordate, să reducem numărul de sporuri. Din punctul nostru de vedere, cea mai bună variantă ar fi 30% raportat la salariul de bază. Nu la ordonatorul principal de credite. Să reduci numărul de sporuri. Unele vor fi reduse. Pe altele să le recalibrăm, pentru că sunt unele care pot fi acordate în sumă fixă, şi în acelaşi timp să restabilim ierarhia şi în interiorul categoriilor ocupaţionale, dar şi între administraţia publică centrală şi administraţia publică locală”, a spus Raluca Turcan.
Ea a mai afirmat că nu şi-a propus nimeni să facă concedieri în sectorul bugetar.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut