Se circulă cu dificultate pe mai multe drumuri din județul Cluj

În noaptea de duminică spre luni a nins în mai multe locuri din țară, printre zonele în care s-a așternut primul strat de zăpadă fiind și județul Cluj.

În acest context, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj a anunțat că pe drumurile naționale din raza sa de responsabilitate s-a acționat cu 159 de utilaje de deszăpezire, au răspândit peste 1.300 de tone de material antiderapant și 5,6 tone de clorură de calciu.

„Facem apel la conducătorii auto care se deplasează în această perioadă în zonele afectate să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate”, au transmis drumarii.

Consiliul Județean Cluj a anunțat că pe raza judeţului nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, însă pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii specifice sezonului rece.

De asemenea, în urma căderilor de zăpadă din ultimele 12 ore pe raza județului, mai semnificative cantitativ în zona de munte, precum și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în cursul nopții, mai multe drumuri judeţene au fost afectate și de fenomenul de polei, traficul rutier fiind îngreunat.

„În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de duminică, 10 ianuarie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 57 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 21 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 58 de drumuri judeţene, cu 33 de utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 71 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi în zona de munte, în cursul zilei de duminică s-a intervenit pe 5 drumuri judeţene, cu 4 utilaje. La această oră, se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 17 drumuri judeţene, cu 12 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 330 de tone de material antiderapant, inclusiv sare”, a transmis Consiliul Județean Cluj.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut