Scriitorul Cornel Udrea împlinește 76 de ani

Data de 27 martie este zi aniversară pentru maestrul Cornel Udrea, scriitor, umorist și om de presă, care astăzi împlinește vârsta de 76 de ani.

Cornel Udrea este un cunoscut și îndrăgit realizator și coordonator programe de divertisment și teatru radiofonic la Radio Cluj, este poet, prozator, eseist, dramaturg și umorist, cu un număr impresionant de cărți publicate. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, membru de onoare al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, Director Onorific al Asociației Culturale ˶Interludis˝ și Rector Onorific al Academiei de Umor ˶Răzeșii˝ din Suceava.

Dincolo de ocaziile „întâlnirii” în paginile cotidianului Făclia, unde Cornel Udrea semnează editorialul săptămânal, anul trecut am avut bucuria de a asista la o multiplă lansare de carte, găzduită de Casa Artelor, scriitorul aducând în fața publicului nu mai puțin de 5 volume – Portretul lui Dorel Grei, Știu cum îi cheamă pe Frații Grimm, Privește-mă cu ochii-nchiși, Insolația la eschimoși și Bodri, ceva nu mere!

Vorbind de creațiile recente, a urmat, în vara lui 2022, punerea în scenă a piesei De ce suflăm în păpădie, la Teatrul Național Aureliu Manea din Turda, cu actorii Rodica Gugu Negrescu și Marian Negrescu, o adaptare după texte semnate Cornel Udrea.

L-am reîntâlnit și cu prilejul lansării volumului aniversar „Viitorul de azi”, o monografie a Liceului Teoretic Mihai Eminescu din Cluj-Napoca la sărbătorirea a 125 de ani de existență a instituției clujene de învățământ, coordonatori fiind prof. Simona-Raluca Dobrescu, directorul școlii și scriitorul Cornel Udrea, absolvent al acestui liceu.

Fiecare întâlnire cu maestrul Udrea este un prilej de bună dispoziție, un timp de calitate de care oricine i-a fost interlocutor își amintește negreșit. La ceas aniversar, îi adresăm mulțumiri pentru contribuțiile aduse în diferite ramuri ale literaturii și în practica jurnalistică și îi urăm un călduros La mulți ani!

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut