Școală Româno-Finlandeză ERI, la Cluj-Napoca

La cinci ani de când profesorii și experții în educație Elena Lotrean și Radu Szekely au lansat Școala Româno-Finlandeză la Sibiu, proiectul educațional de succes este extins în alte două orașe din țară, respectiv în Cluj-Napoca și în Oradea.

„În cinci ani am crescut la nivel de școală și de comunitate, de la 17 copii la peste 200 de elevi și familii, astfel încât a sosit momentul să scriem un nou capitol în povestea noastră. Începând cu anul școlar 2021 – 2022 ne extindem și în alte orașe din țară experiența de învățare orientată spre viitor, pentru ceva ce încă nu putem să ne imaginăm. Dar ceea ce putem, totuși, să imaginăm, este procesul, baza pe care poate construi fiecare copil, pentru a-și crea o viață cu sens, în care educația se continuă și dincolo de băncile școlii, având un impact major în societate” – declară Elena Lotrean, cofondator Școala Româno-Finlandeză Sibiu și consul onorific al Finlandei în Sibiu.

În școlile româno-finlandeze ERI programul educațional de bază cu predare în limba română respectă planul-cadru și programele școlare adoptate de Ministerul Educației. Clasele sunt formate din maximum 18 elevi, ceea ce le permite educatorilor și profesorilor să asigure contexte de învățare de cea mai bună calitate, adaptate nevoilor și potențialului fiecărui elev. În acest scop, educatorii și profesorii ERI parcurg programe de specializare în cadrul centrului de formare continuă, Finnish Teacher Training Centre, înființat ca o extensie firească a activității Școlii Româno-Finlandeze din Sibiu. Mai mult, pe parcursul ultimelor luni, profesorii au participat la diferite cursuri menite să susțină continuitatea calității experienței de învățare, chiar și în actualul context pandemic.

Școala Româno-Finlandeză din Sibiu a fost înființată de Fundația Didactica și funcționează în baza autorizației ARACIP, începând din 2016. De la înființare, școala și-a construit o reputație pozitivă atât în comunitatea locală, cât și la nivel național și internațional. Din iulie 2020, Fundația Didactica a intrat într-un parteneriat de dezvoltare cu grupul educațional elvețian winsedswiss (World Institute of Service Education). Holdingul de instituții integrate pe verticală, cu filiale în România, Elveția și Serbia, are ca obiectiv principal crearea și furnizarea de programe educaționale pentru fiecare perioadă din viață, de la grădiniță la universitate și mai departe, de-a lungul carierei profesionale.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut