Școală pentru șefi în Agricultură

Clubul Fermierilor Români lansează înscrierile la a patra ediţie a programului „Tineri Lideri pentru Agricultură”, care se adresează tinerilor cu vârsta de până la 35 ani provenind din familii de fermieri.

Programul se adresează tinerilor de până la 35 ani, absolvenţi de facultate, copii ai fermierilor membri în Clubul Fermierilor Români sau tineri proveniţi din familii de fermieri (cu exploataţia înregistrată la APIA), dornici să-şi dezvolte competenţele în managementul afacerii, să crească afacerea familiei şi să se implice în comunitate. Programul durează 7 luni şi cuprinde cursuri de pregătire în administrarea afacerii, management strategic, leadership, comunicare şi vorbire în public, diplomaţie şi protocol, vânzare şi tehnici de negociere, marketing în agribusiness, resurse umane, simulare de business, legislativ-juridic, fiscal-audit, tehnologie. Cursurile sunt interactive, cu activităţi practice şi studii de caz, iar transferul de cunoştinţe, metode şi concepte se face prin ancorarea lor în afacerea de familie.

Programul conține și stagii de internship la Bruxelles (Reprezentanţa României la Comisia Europeană; Comisia de Agricultură din Parlamentul European, asociaţii europene ale fermierilor), în România, la instituţiile responsabile din agricultură (MADR, APIA, AFIR, Comisiile de Agricultură din Parlamentul României) sau la companii private mari de tehnologie şi inputuri agricole sau utilaje agricole. Cursurile sunt obligatorii şi se vor derula în perioada octombrie 2022 – aprilie 2023, la Bucureşti, câte o săptămână pe lună.
Înscrierile în ediţia 2022-2023 a programului se desfăşoară în perioada 21 februarie – 31 iulie, se pot face la adresa de internat https://cfro.ro/formular-inscriere-tineri-lideri, iar selecția candidaților urmând să fie făcută în perioada 7 martie – 19 august, în urma unor întâlniri cu specialiştii Clubului. La sfârşitul fiecărei luni din perioada martie – august vor fi anunţaţi tinerii selectaţi să participe la program. Lista finală a tinerilor care vor participa la program va fi publicată în 22 august.

Peste 120 de copii de fermieri sunt aşteptaţi să participe la a patra ediţie a programului, care va debuta în toamnă şi care îşi propune să îi pregătească pentru a continua afacerile familiei, dar şi pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesională a fermierilor în structurile administraţiei publice din România şi de la Bruxelles. Obiectivul Clubului Fermierilor Români este de a pregăti peste 1.000 de tineri fermieri până în 2027.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut