Şcoală modernă la Livada

Zilele trecute, la sediul Primăriei din comuna Iclod am asistat la un moment festiv, prilejuit de realizarea unei frumoase iniţiative, ca multe altele din ultimii patru ani, din cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013. Beneficiarul contractului de finanţare este Şcoala cu clasele I-VIII din localitatea Livada, sat component al comunei Iclod. Este vorba despre extinderea, mansardarea, modernizarea şi dotarea acestei unităţi de învăţămînt, cu vechi tradiţii în viaţa spirituală şi de învăţămînt a Văii Someşului.

Investiţia a fost finanţată în cadrul Axei prioritare 3 ‘’Îmbunătăţirea infrastructurii sociale’’, domeniul major de investiţii 3.4’’, ‘’Reabilitare/modernizare/dezvoltare şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă’’. Clădirea şcolii din Livada a fost extinsă cu o suprafaţă de 28,98 mp pe orizontală şi cu 657,78 mp pe verticală, prin mansardarea acesteia, s-au reabilitat-modernizat 723,27 mp, s-a dotat laboratorul de informatică cu echipamente IT la cele mai înalte standarde. Valoarea totală a proiectului este de 2.744.452.01 lei (inclusiv TVA), din care 2.222.330,55 lei fonduri nerambursabile.

Astfel, spaţiul de învăţămînt din localitate s-a transformat într-un imobil modern, standardizat, mobilat şi dotat conform cerinţelor educaţionale europene, asigurînd condiţii optime pentru desfăşurarea procesului educaţional la un număr de 146 elevi şi 22 cadre didactice.

Cu această ocazie, primarul comunei Iclod, dna Maria Mureşan, a transmis un mesaj de apreciere şi mulţumire către toţi cei implicaţi în acest proiect: ‘’Îmi face o deosebită plăcere să anunţ finalul acestui proiect de o importanţă deosebită pentru actul educaţional din comuna noastră, fiind convinsă că aceasta va determina creşterea calităţii actului educaţional şi va ridica standardele de performanţă din sistemul şcolar preuniversitar din comună. Ţin totodată să mulţumesc echipei care a lucrat la acest proiect, constructorului care a dat dovadă de seriozitate şi profesionalism, precum şi reprezentanţilor Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Agenţiei de Dezvoltare Nord-Vest pentru sprijinul acordat în implementarea acestui proiect’’.

Este o nouă realizare a administraţiei locale din comuna Iclod, care se adaugă celorlalte investiţii cu caracter social din ultimul an, dintre care amintim: noul teren sintetic de minifotbal şi modernul sediu al Primăriei. Peste tot se vede mîna bunului gospodar, a unor edili inimoşi, plini de proiecte îndrăzneţe în folosul comunităţii.

SZEKELY Csaba

Articole din aceeasi categorie