Școala Gimnazială „Avram Iancu” Beliș, reprezentată cu brio la Olimpiada națională „Universul cunoașterii prin lectură”

Numele Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” Beliș a fost rostit, cu respect, în inima Moldovei, pe scena Teatrului „Maior Gh. Pastia” din Focșani, în urma obținerii celui mai bun rezultat, la nivel național, în cadrul Olimpiadei „Universul cunoașterii prin lectură”, etapa națională, prin prezența impecabilă a elevei Culda Florina Ioana, din clasa a VII-a, sub îndrumarea  prof. Cristina Culda, alături de lotul olimpic al județului  Cluj.

Eleva Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” Beliș  a obținut cel mai bun punctaj din județul Cluj, la clasa a VII-a, etapa județeană a olimpiadei dedicate elevilor din mediul rural și desfășurată anul acesta la Gilău. În urma acestei calificări, a fost selectată, alături de profesoara ei de limba română, în lotul olimpic județean, urmând o pregătire intensă, alături de ceilalți membri ai lotului, în vederea participării la faza națională.  Olimpicii au pregătit un portofoliu exemplar, cu titlul ,,Sub semnul lui Doi”, în care au prezentat două personalități cultural-artistice – Marinela Zegrean Istici și Ovidiu Purdea Someș. În luna mai a avut loc și o întâlnire cu aceștia, la Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj-Napoca.

„Am avut parte de o zi minunată, în care am cunoscut oameni frumoși, atât la suflet, cât și la chip, și-n care am fost părtași la cea mai frumoasă poveste de prietenie. Atât olimpicii noștri, cât și noi, profesorii îndrumători, am devenit mai bogați spiritual, ne-am încărcat cu energie pozitivă, ne-am transpus în viața satului transilvănean de altădată si am realizat că vocația, dăruirea, ambiția și credința sunt valorile pe care aceste personalități artistice apropiate sufletului nostru le-au moștenit de la părinții lor și le-au păstrat mereu în «buzunarul sufletului» lor. Multe cuvinte frumoase s-au spus, multe versuri de suflet s-au recitat și multe emoții s-au trăit.  Sunt convinsă că au rămas în sufletul olimpicilor noștri ca viitoare modele de urmat” – spune prof. Cristina Culda.

După această întâlnire a continuat pregătirea pentru „ziua cea mare”, a probei scrise, din 28 mai.

„Ajunși în sufletul Moldovei, olimpicii noștri au dovedit că, anul acesta,  sunt cei mai buni din țară. Din 40 de județe participante, județul Cluj a obținut 197,5 puncte, clasându-se pe prima poziție. Școala Gimnaziala ,,Avram Iancu” are reale motive de bucurie pentru acest rezultat. Olimpica noastră a mai obținut și în anii anteriori locuri fruntașe la olimpiadele de română, însă anul acesta a reușit, prin ambiție, perseverență și dragoste pentru lectură să-și împlinească visul de a fi printre cei mai buni «creatori de cuvinte frumoase» și să împlinească și visul oricărui profesor de a avea un elev la nivel național cu cel mai bun punctaj” – spune profesoara ei de limba română.

La aceeași disciplină, Școala Gimnazială „Avram Iancu” Beliș se mândrește și cu alte rezultate de excepție. La clasa a V-a, eleva Badiu Sara -, „o elevă minune”, după cum spune prof. Cristina Culda – a obținut mențiune la olimpiada de Limba și literatura română. Din clasa a VI-a, eleva Neag Ioana s-a remarcat la olimpiada ,,Universul  cunoașterii prin lectură”, unde a obținut mențiune, iar ceilalți participanți au avut și ei rezultate lăudabile.

„În anul acesta școlar, elevii Școlii Gimnaziale ,,Avram Iancu” Beliș au fost la înălțime.

Ne dorim să ne menținem acolo sus cât mai mult, iar numele școlii noastre să fie încununat an de an cu cât mai mulți lauri, pentru ca acolo unde există dăruire și perseverență, acolo  răsar adevăratele valori” – spune prof. Culda.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut