Școala de bani din bibliotecă

Peste 100 de bibliotecari din mediul rural vor fi formați pentru a deveni traineri de educație financiară în comunitățile lor, în cadrul proiectului ,,Școala de bani din bibliotecă” – o inițiativă lansată de Fundația Progress, în parteneriat cu BCR, prin care copiii și adulții din mediul rural au parte de educație financiară care să îi ajute în managementul propriilor finanțe și dezvoltarea competențelor digitale pentru folosirea serviciilor bancare online.

Bibliotecarii participanți vor primi instruire și suport pentru a putea oferi comunităților rurale informații și sfaturi utile privind gestionarea finanțelor personale, economisirea, investițiile și utilizarea serviciilor bancare online.

Proiectul se desfășoară la nivel național, iar în jur de 45 de cetățeni din fiecare localitate vor fi recrutați și formați de bibliotecarii din mediul rural, atât față în față, cât și online. La finalizarea proiectului, participanții din fiecare comunitate vor fi evaluați și premiați, în funcție de rezultatele lor.

Înscrierile în proiect se pot face până în 30 iulie 2023. În perioada 15 august – 30 septembrie vor avea loc cursurile de formare pentru bibliotecari, iar în perioada octombrie 2023 – februarie 2024 – cursurile dedicate comunităților. Parte din proiectul „Școala de bani din bibliotecă” vor fi și evenimente și workshop-uri organizate în comunitățile rurale, cu scopul de a ajunge cât mai aproape de localnicii care vor să beneficieze de educație financiară de bază.

„Toți bibliotecarii participanți vor fi recompensați financiar, drept mulțumire pentru efortul și dedicarea lor în promovarea educației financiare în comunitățile rurale. Scopul pe termen lung este extinderea proiectului în alte comunități din întreaga țară, pentru a oferi acces la educație financiară cât mai multor persoane care vor să învețe cum să-și gestioneze finanțele și să deprindă abilități digitale pentru folosirea serviciilor bancare online” – precizează inițiatorii proiectului.

Detalii pe site-ul Fundației Progress, www.progressfoundation.ro/blog/stiri/.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut