Școala clujeană cu cel mai mare procent de vaccinare în rândul angajaților

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi seara, că „se conturează” ideea unui prag de vaccinare de 60% în rândul personalului din învăţământ pentru redeschiderea cu prezenţă fizică a şcolilor, precizând, totodată, că rămân neschimbate celelalte reglementări din Ordinul comun 5338.

„Se conturează această idee, a pragului de 60%, dar tot ceea ce voi spune astă seară voi spune sub rezerva validării de către CNSU mâine dimineaţă, astfel încât să putem semna Ordinul comun de ministru Educaţie – Sănătate mâine în prima parte a zilei, pentru ca în cea de-a doua parte a zilei toate şcolile din România să poată organiza consilii de administraţie în care să ia decizia, să actualizeze, dacă este cazul, rata de vaccinare pe care toate şcolile din România deja o au afişată pe site”, a declarat ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că există posibilitatea ca „peste o anumită” perioadă de timp să poată fi ridicat acest nivel de 60%. „Obiectivul este de 70%, este un obiectiv dat de OMS”, a adăugat acesta.

Ministrul a explicat modul în care fiecare şcoală va decide cum anume va funcţiona.

Am intrat pe site-urile primelor zece licee din județul Cluj, potrivit mediilor de admitere din anul 2021, pentru a vedea care este rata de vaccinare.

Colegiu Național „Emil Racoviță”

S-au vaccinat 84,74 % dintre cadrele didactice, reprezentând 50 de persoane, din totalul celor 59 cadre didactice cu norma de bază și 93,33 % personal didactic auxiliar și nedidactic, reprezentând 14 persoane, din totalul celor 15. Practic, din totalul angajaților s-au vaccinat 86,48 la sută.

 

Liceul Teoretic „Avram Iancu”

Din cele 74 de cadre didactice de la Liceul Teoretic „Avram Iancu” s-au vaccinat 48, reprezentând 64,86 la sută iar din cei 17 angajați pe post de personal didactic auxiliar și neauxiliar s-au vaccinat 11-64,7 la sută. Asta înseamnă că 64,83 la sută din totalul angajaților școlii sunt vaccinați.

Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”

 

La Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” situația este următoarea: 77,89 % cadre didactice vaccinate, reprezentând 74 de persoane, din totalul celor 95 cadre didactice care au norma de bază; 50% personal didactic auxiliar și nedidactic vaccinat, reprezentând 11 persoane, din totalul celor 22 din unitatea noastră. Conform calculelor, 72,64 la sută din personalul școlii este vaccinat.

Liceul Unitarian „Janos Zsigmon” Cluj-Napoca

La Liceul Unitarian „Janos Zsigmon” Cluj-Napoca, la data de 01.11.2021, din totalul angajaților ponderea personalului vaccinat este de 94,52%.

Din totalul de 73 de persoane angajate, 69 de persoane sunt vaccinate împotriva Covid-19 cu cel puțin o doză.

Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”

Rata de vaccinare a personalului din cadrul din Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca este de 79,8% , raportată la totalul celor 104 angajați.

Din totalul celor 86 cadre didactice cu norma de bază, 80,23% sunt vaccinate, reprezentând 69 de persoane. De asemenea, 77,77 personal didactic auxiliar și nedidactic este vaccinat, reprezentând 14 persoane, din totalul celor 18 angajați.

 

Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca

La Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, dintre cei 50 de dascăli s-au vaccinat 37-74 la sută, iar dintre cei 10 angajați pe post de personal didactic auxiliar și nedidactic s-au vaccinat 9.

Din totalul angajaților ponderea personalului vaccinat este de 76.66 la sută.

Colegiul Național „Gheorghe Șincai”

Aici rata de vaccinare este 84,15 la sută. Mai exact, dintre cei 85 de dascăli s-au vaccinat 70-82,35 la sută iar din din cei 16 angajați pe post de personal didactic auxiliar și nedidactic s-au vaccinat 15-93,75 la sută.

Colegiul Național „George Coșbuc”

În această unitatea școlară, dintre cei 125 de angajați s-au vaccinat 75, ceea ce reprezintă un procent de 60 la sută.

La Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca procentul de vaccinare este de 79,2 la sută. Aici s-au vaccinat 76,64 la sută dintre cei 107 dascăli și 94,44 la sută.

La Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Turda procentul de vaccinare în rândul angajaților este de 78,26 la sută iar la Liceul Teoretic „Victor Babeș din Cluj-Napoca este de 68,4 la sută.

Pe lângă aceste zece școli am consultate site-urile și a altor unități de învățământ clujene pentru a vedea în ce măsură cadrele didactice și ceilalți angajați

au înțeles importanța vaccinării.

La Liceul Reformat din Cluj-Napoca s-au vaccinat 87,3 la sută dintre angajați iar la Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” s-au vaccinat 67,3 la sută din personalul didactic și 54, 54 la sută dintre angajații pe post de personal didactic auxiliar și nedidactic.

Colegiul Național „George Barițiu” are vaccinați 85,26% dintre angajați iar la Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr” s-au vaccinat 76,4 la sută dintre cadrele didactice, nedidactice și auxiliare.

Școala Gimnazială „Ioan Bob” Cluj-Napoca

Aici s-au vaccinat 69.01% dintre cadrele didactice (49 de profesori din totalul de 71) și 70% din personal didactic auxiliar sau nedidactic (7 persoane din totalul de 10). Rata de vaccinare din școală este de 69% din totalul de 81 angajați

Situația vaccinării de la Liceul Teoretic Apáczai János Csere nu poate fi văzută deoarece această unitate de învățământ are situl cu conținut exclusiv în limba maghiară iar pe situl Liceului Istvan Bathory nu este trecută situația vaccinării.

La Liceul Teoretic „Octavian Goga” din Huedin, în prezent procentul de vaccinare al unității este 85,71% iar la Liceul Tehnologic Vlădeasa de 60,20 la sută.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut