Școală Bosch pentru elevii clujeni

Concernul Bosch a anunțat că va crește numărul locurilor disponibile în sistemul de învăţământ dual în fabricile sale din Jucu și Blaj, dar și că își extinde parteneriatele cu unități de învățământ din regiune.

În noul an școlar 2021-2022, compania pune la dispoziția elevilor 125 de locuri în programul ”Școală Duală”, care reprezintă o alternativă la învățământul profesional clasic, adresându-se absolvenților de clasa a VIII-a și derulându-se pe parcursul a trei ani. Programul presupune îmbinarea aspectelor teoretice cu abilitățile și cunoștințele practice, elevii calificându-se ca tehnicieni în domenii precum electromecanică, electronică, electrică sau mecanică. De la deschiderea programului, mai mult de 500 de elevi s-au pregătit pentru cariere de tehnicieni în electromecanică și electronică în cadrul unităților de producție Bosch din Cluj și Blaj.

De remarcat că fabrica din Cluj își extinde parteneriatul alături de “Colegiul de Comunicații Augustin Maior”, integrând un nou profil de electronică. Mai mult, centrul din Cluj își propune în 2022 să obțină certificarea AHK B ce confirmă îndeplinirea a 50 de procente din curricula germană.

Instruirea practică a elevilor are loc în condiții similare celor reale de muncă. Centrul de training din cadrul fabricii Bosch din Cluj este prevăzut cu ateliere didactice, ateliere mecanice de mentenanță, laboratoare de electronică și linii tehnologice automatizate. Compania pune la dispoziție rechizitele, echipamentul de lucru și sculele necesare, masa elevilor este asigurată în cantina fabricii, iar transportul și accesul la servicii medicale sunt gratuite. De asemenea se oferă o bursă lunară, finanțată atât de stat, cât și de companie. După absolvire, elevii din program au prioritate la angajarea în cadrul companiei, iar cei care doresc să obţină diploma de bacalaureat au posibilitatea de a-şi continua studiile. Elevii pot să aleagă specializarea tehnică care li se potrivește cel mai bine

nscrierea se face la sediul şcolilor, prima sesiune de înscriere se desfășoară între 4 și 8 iulie 2022, iar a doua sesiune între 26 și 28 iulie 2022.

Informații despre program și despre modalitatea de înscriere sunt disponibile la adresa https://www.bosch.ro/cariere/dam-startul-in-cariera/elevi/.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut