SCJU Cluj: Din atelier de tâmplărie, farmacie de spital cu circuit închis

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj se apropie de finalizarea unui proiect ambițios, care vizează transformarea unui vechi atelier de tâmplărie în farmacie de spital cu circuit închis.

„Am spus de multe ori că împreună suntem mai puternici, iar evoluția proiectului Farmaciei ne-a întărit și mai mult această credință. Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, alături de Consiliul Județean și Compania Terapia SA ne-au sprijinit financiar pentru a finaliza această investiție. Astfel, Farmacia 2 (89), una dintre cele trei farmacii cu circuit închis ale spitalului, se va reloca, în curând, într-un sediu nou și modern, localizat într-o clădire monument istoric, din complexul Clinicilor 3-5. În aceste zile, echipele de muncitori lucrează la montarea mobilierului și fac ultimele finisaje” – a anunțat, vineri, conducerea SCJU Cluj.

Lucrările au început în 2019, iar proiectul de modernizare a avut două obiective principale: amenajarea circuitelor funcționale ale farmaciei, cu lucrări de compartimentare noi, refacerea totală a instalațiilor și finisajelor și, pe de altă parte, aducerea spațiilor interioare și exterioare cât mai aproape de forma inițială a monumentului istoric – precizează aceeași sursă.

Valoarea totală a investiției este de aproximativ 3.000.000 lei, iar fondurile au provenit de la Consiliul Local, Consiliul Județean și din veniturile proprii ale spitalului. Mobilierul și sistemele de depozitare au fost achiziționate cu ajutorul unei sponsorizări în valoare de 500.000 lei, din partea Companiei Terapia SA.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut