Schimbare în managementul companiei clujene Blugento

Unul dintre fondatorii Blugento iese din managementul companiei, și vrea să atragă finanțări de circa 5 milioane euro pentru firmele în care este acționar.

Sandu Băbășan, cofondator Blugento

Sandu Băbășan, cofondator al companiei clujene Blugento, furnizor de soluții de eCommerce, iese din managementul firmei, după 6 ani în care a ocupat funcția de CEO. El rămâne acționar în Blugento, dar conducerea firmei este preluată de Vlad Stănescu, cofondator al companiei.

Sandu Băbășan se va dedica dezvoltării proiectului Nooka Space, o rețea globală de birouri smart, prezentă deja în 6 țări europene, inclusiv în România. El este concentrat și pe dezvoltarea la nivel internațional (EU, US, UAE) a unei rețele de parteneri de business și investement, cu ajutorul cărora să sprijine creșterea accelerată start-up-urilor la nivel global.

Sandu Băbășan estimează că, în 2022, va atrage finanțări pentru dezvoltare de peste 5 milioane de euro în companiile în care este acționar. În ultimii ani, el a dezvoltat și a investit în mai multe proiecte, fiind în prezent acționar în 8 companii: Nooka Space, Blugento, Autodeal (aplicație pentru gestionarea costurilor și obligațiilor auto, disponibilă în România), Robin Good (proiect de dezvoltare de business dedicat start-up-urilor din România), StageMe (start-up româno-german, dezvoltator al soluției de video live streaming pentru eCommerce), Bookr (platformă de rezervări online), iVox (platformă online de sondare a opiniei publice) și CashControl (aplicație online de administrare a finanțelor personale).Anterior el a reușit atragerea mai multor runde de finanțare pentru dezvoltarea acestora, cea mai importantă fiind investiția de 1 milion de euro în Blugento a grupului polonez R22.

Sandu Băbășan a dezvoltat, în 2009, alături de Vlad Stănescu, și agenția de software development MindMagnet, prin intermediul căreia construia magazine online la cheie pentru clienți internaționali, compania fiind, ulterior, achiziționată de furnizorul de soluții software Pitech Plus.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut