Schimbare de acționariat în afacerea Nooka Space

Sandu Băbășan și Sergiu Băbășan, investitori și antreprenori, au anunțat că ies din business-ul Nooka Space, prima rețea de birouri inteligente de proximitate din lume, participația lor fiind preluată de un investitor, cu obiectivul accelerării companiei.

Sandu Băbășan

Birourile inteligente Nooka Space, ce pot fi rezervate direct de pe telefonul mobil, sunt prezente deja în 8 țări din Europa (inclusiv în România) și în Africa de Sud.

În perioada următoare, cei doi antreprenori se vor concentra pe dezvoltarea a două proiecte bazate pe inteligență artificială: Footprints AI – o companie românească ce operează o platforme de Retail Media din lume, și TINIA – soluție bazată pe Inteligență Artificială și blockchain, ce își propune să descentralizeze distribuția de energie solară, asigurând costuri mai mici pentru energia utilizată, concomitent cu reducerea consumului de energie.

Sergiu Băbășan

În ultimii ani, cei doi au dezvoltat și au investit împreună în mai multe proiecte, fiind, în prezent, acționari în 9 companii: Footprints AI, TINIA, Blugento, Autodeal (aplicație pentru gestionarea costurilor și obligațiilor auto), Robin Good (proiect de dezvoltare de business dedicat start-up-urilor din România), StageMe (start-up româno-german, dezvoltator al soluției de

video live streaming pentru eCommerce), Bookr (platformă de rezervări online), iVox (platforma online de sondare a opiniei publice) și CashControl (aplicație online de administrare a finanțelor personale). Ei estimează că, în acest an, vor atrage finanțări pentru dezvoltare de peste 7 milioane de euro în companiile în care sunt acționari.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut