Schimb de cărți, la Gherla

Vineri, 28 mai, la Biblioteca Municipală Gherla va avea loc o acțiune interesantă de popularizare a lecturii, activitatea cu care ne întâlnim mai rar în localitate.

Știm cu toții că cititul transformă universul real în cel ficțional, având o puternică influență asupra fiecărei persoane, iar cărțile sunt editate să fie citite, nu să stea pe raft! Pornind de la aceste idei, Interact Gherla și Biblioteca Municipală, în colaborare cu Rotary Club (președinte ing. Vasile Morar) și Primăria Municipiului Gherla organizează Book for Book, un eveniment dedicat schimbului de cărți între toți cetățenii din oraș.

Cei interesați sunt așteptați în fața Bibliotecii din Piața Libertății, împreună cu o carte aleasă, pentru a o da la schimb cu alta. Cei interesați vor fi grupați pe categorii de vârstă, după următorul program: categoria 7-12 ani – orele 15:00-15:30; categoria 13-15 ani – orele 15:30-16:00; categoria 16-18 ani – orele 16:00-16:30; categoria 18+ – orele 16:30-17:00.

Pe lângă schimbul de cărți, participanții sunt invitați la bibliotecă pentru a împrumuta o carte, pentru a discuta sau chiar pentru a face o fișă, în cazul în care nu au deja una.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, în vitrina mare a bibliotecii din centrul orașului a fost amenajată o expoziție de cărți dedicate micilor cititori. Din exponate nu lipsesc cunoscutele basme și povestiri ale scriitorilor noștri.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut