Schengen | Eugen Tomac: „O umilinţă pe care nu o meritam”

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că respingerea intrării României în spaţiul Schengen este „o umilinţă pe care nu o meritam” şi adaugă că „poate acum” instituţiile cele mai înalte din statul român vor înţelege că relaţia cu UE nu se rezumă doar la „subvenţii şi drept de muncă în alte state”.

„Astăzi se demonstrează cât se poate de limpede că în Uniunea Europeană regulile pot fi călcate în picioare chiar şi de cei care ne dau lecţii de loialitate faţă de valorile europene. Este cea mai mare umilinţă la care suntem supuşi în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Poate acum va înţelege Parlamentul, Guvernul şi, evident, Preşedintele României că relaţia cu Uniunea Europeană nu se rezumă doar la subvenţii şi drept de muncă în alte state. A conta în Europa înseamnă să faci politică europeană, nu să stai la uşă şi să aştepţi să decidă alţii pentru tine”, scrie Tomac, joi, pe Facebook.

Preşedintele PMP mai precizează că, deşi România nu merita „această lecţie cinică”, locul ei este în UE, în Schengen şi va reuşi acest lucru.

„Personal, mă simt vinovat chiar dacă atât eu, cât şi majoritatea colegilor mei din Parlamentul European, indiferent de partidul din care provin, au muncit mult pentru a reuşi; drept urmare toate demersurile legate de Schengen au fost votate. Nu meritam această lecţie cinică, însă nici nu trebuie să ne resemnăm. Decizia de astăzi doare şi este nemeritată. Însă locul nostru este în Uniunea Europeană, locul nostru este în Schengen şi vom reuşi!”, punctează liderul PMP.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut