Sarmizegetusa, destinație de vacanță

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, are un nou program de vizitare, adaptat sezonului de toamnă, astfel că monumentul UNESCO poate fi văzut, zilnic, între orele 9 şi 18.

Cetatea se află în administrarea CJ Hunedoara, care a devenit, din anul 2017, principalul finanţator al cercetărilor arheologice derulate în situl UNESCO din Munţii Orăştiei. Campaniile de săpături arheologice derulate în situl Sarmizegetusa Regia, începând din anul 2017, au scos la iveală una dintre cele mai mari descoperiri din ultima jumătate de secol: un edificiu de cult cu arhitectură monumentală, aflat pe terasa a IX-a. Planul său includea 60 de baze de calcar, unele dintre ele aflate in situ, dispuse pe cinci şiruri a câte douăsprezece rânduri.

Pentru vizitatorii sitului, Serviciul Public Administrare Monumente Istorice, cu suportul tehnic al Colectivului de cercetare din Munţii Orăştiei, a pregătit un pliant cu descrierea principalelor descoperiri realizate în ultimii ani. Turiştii care doresc să viziteze Sarmizegetusa Regia vor achita un tarif de 15 lei, pentru un adult, şi de 5 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut