Sărbătoare a rugby-ului clujean în acest weekend, în parcul „Iuliu Hațieganu

Eveniment spectaculos sâmbătă, 30 aprilie, în Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”. Secția de rugby de la ”U” Cluj îi invită pe toți cei ale căror inimi vibrează pentru acest sport la un meci de old-boys, cu echipa similară a clubului Tadley Rugby Club din Anglia, meci facilitat de fostul internațional clujean Ion Paulică, și care va începe la ora 17.00.

Partida reprezintă un prim pas spre construirea unor relații durabile de prietenie cu echipe din afara țării prin intermediul unor evenimente care să asigure în același timp bună dispoziție atât protagoniștilor cât și spectatorilor.

Locul tinerei generații în acest spectacol este asigurat de meciul din deschidere care va aduce în teren juniorii de la CSS Viitorul și pe cei de la Rugby Cluj Junior, începând cu ora 14.00

”Voi juca și eu la acest meci, și recunosc că mi-a fost dor. De abia aștept, psihic sunt sută la sută pregătit, fizic nu știu cât de pregătit sunt, vom vedea. Am și pus meciul un pic mai târziu pentru ca și cei din staff-ul echipei, din care fac parte mulți jucători care au jucat și în plan internațional, să apuce să se întoarcă de la meciul cu Alba-Iulia. Va fi un meci de meci, chiar se va juca pe bune. Adică vorbim de un meci de rugby pe placaje, bine, în viteza a întâia, nu așa cum joacă cei profesioniști de acum, dar se va pune osul, cum se spune.

Un eveniment de acest gen are priză la public. Am făcut acest eveniment și pentru a aduce la un loc toate generațiile de rugbyști din Cluj. Vor fi meciuri între echipe de copii începând cu ora 14.00, sub 8 ani, sub 10, sub 16, apoi noi ceilalți. Adică, va fi prezentă toată suflarea rugbystică clujeană. Echipa de seniori va fi și ea prezentă după ce se va întoarce de la meciul de la Alba-Iulia. La final vom avea, obligatoriu și deja celebra ”Repriza a treia”, la restaurantul ”Champions”, unde sunt invitați toți iubitorii echipei”, a declarat, pentru ziarul Făclia, Gal Csaba, președintele secției de rugby a Universității Cluj.

Secția de rugby a Clubului Universitatea Cluj îi așteaptă, așadar, atât pe iubitorii acestui sport cât și pe foștii jucători ai echipei, să ia parte la un eveniment menit să aducă împreună toată suflarea celor iremediabil îndrăgostiți de sportul cu balonul oval.

În ce privește echipa de seniori a Universității, aceasta va juca sâmbătă, de la ora 11, în deplasare, cu CSU Alba Iulia în cadrul etapei a doua a Ligii Naționale de rugby masculin, Grupa A.

”Am pornit ca din tun în prima etapă, sper să facem un meci foarte bun și la Alba-Iulia. Va fi un test excelent înaintea derby-ului din 8 mai cu echipa campioană Baia-Mare, în care sper să reușim să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor. Evident că mergem la Alba-Iulia doar cu gândul la victorie. De fapt, le-am și spus tuturor, antrenorilor și jucătorilor, că de acum încolo obiectivul cu care vom intra pe teren la fiecare partidă va fi victoria, și asta indiferent de numele adversarului. Cum toți facem sacrificii pentru echipa asta, și jucătorii vor trebui să înceapă să-și schimbe atitudinea și mentalitatea, atât individuală cât și cea colectivă, și să intre pe teren doar cu gândul la victorie”, a declarat Gal Csaba.

În prima rundă a competiției, ”U” a întâlnit, pe terenul din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”, pe CSM Bucovina Suceava în fața căreia s-a impus cu 133-6. La rândul ei, echipa din Cetatea Unirii a jucat în deplasare cu multipla campioană SCM USAMVB Timișoara de care a fost întrecută cu 96-6.

Prima „probă de foc” din campionat a clujenilor va fi în partida de pe teren propriu cu CSM Știința Baia Mare, programat duminică, 8 mai de la ora 11,30.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut