Săptămâna sănătății emoționale într-o grădiniță gherleană

În unitățile de învățământ din municipiul Gherla se simte deja relaxarea de după pandemie, fiind diversificate activitățile educative. De exemplu, cinci grupe de preșcolari de la Grădinița cu program prelungit ”Căsuța Fermecată” s-au implicat în  ultima săptămână a lunii mai într-un proiect extracurricular, cu tema „Săptămâna sănătății emoționale”, o săptămână dedicată stării de bine a tuturor preșcolarilor, a cunoașterii stărilor emoționale și dezvoltării cunoașterii de sine.

Alături de cele cinci grupe și educatoarele acestora – grupa mijlocie „Ursuleții” – prof. Delia Socaciu, Simona Rotar, grupa mijlocie „Buburuzele” – prof. Aurora Deac, Ioana Lică, grupa mijlocie „Rază de soare” – prof. Ella Pastor, Maria Vaida, grupa mică ”Îngerașii” – prof. Nica Oros, Mariana Moldovan și grupa mică „Boboceii isteți” – prof. Monica Tanasă, Ioana Măluțan – au participat și alte cadre didactice din țară. Fiecare zi a săptămânii a avut o temă interesantă și plină de emoții pozitive: luni – Ziua bucuriei unui nou început – poartă ceva verde și dă startul unei săptămâni a sănătății emoționale!; marți – Ziua supereroilor – poartă ceva care îți amintește de supereroul preferat și superputerile acestuia!; miercuri – Ziua sănătății fizice – poartă un tricou sport, fă mișcare și poartă discuții despre importanța unui stil de viață sănătos!; joi – Ziua emoțiilor colorate – îmbracă-te cât mai colorat și discută despre emoțiile pe care le simțim cu toții!; vineri – Ziua stării de bine – poartă haine amuzante pentru a te bucura de starea pe care ți-o transmit!.

Datorită spațiului și dotărilor grădiniței, activitățile au fost un real succes, copiii având la dispoziție sala de sport, terenul de joacă, sala festivă și sala de haloterapie. Activitățile s-au bucurat de sprijinul conducerii grădiniței, prin directorul Aurelia Danko, și cu contribuția părinților.

În cursul lunii iunie, în  cadrul Grădiniței cu program prelungit  „Căsuța  Fermecată”, din parcul municipiului Gherla, vor mai fi organizate și alte activități cultural-artistice, printre care se găsesc și tradiționale programe de sfârșit an școlar.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut