Săptămâna Educației Globale la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” din Gherla

Educația globală se concentrează pe drepturile omului, înțelegere internațională și cooperare, pace, durabilitate și încurajează solidaritatea, dialogul intercultural și învățarea de la egal la egal. Elevii și cadrele didactice de la Liceul Teoretic ,,Ana Ipătescu” au marcat evenimentul, cu scopul de a dezvolta o comunitate de învățare în care se încurajează cooperarea, toleranța și în care să se dezvolte abilități pentru o cetățenie globală participativă.

Beneficiari au fost elevii și profesorii școlii, aceștia propunând și participând la activități diverse și interesante. La ciclul primar, sub coordonarea învățătoarelor, copiii au fost participanți activi ai unor proiecte în care imaginația, creativitatea, bucuria de a se implica, de la mic la mare, au fost elementele cheie. Prin creații artistice, prin mesaje și gesturi, copiii au exprimat împăcarea, înțelegerea și pacea dintre noi, oamenii, pe care ne-o dorim atât de mult cu toții. Tematica aleasă vorbește de la sine despre mesajul activităților derulate: ,,Copil ca tine sunt și eu!”, ,,Bullying-ul în școli”, ,,Împreună pentru… PACE”, ,,Cu pași mici, dar siguri, salvăm planeta!”.

De asemenea, tot în cadrul Săptămânii Educației Globale, desfășurată între 14 și 22 noiembrie, s-a desfășurat expoziția de desene din cadrul proiectului „Uniți pentru educație prin pictură – Tinere talente gherlene”, organizată în colaborare cu Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, Gherla, la care a participat și echipa de robotică a școlii, Trojan EXE, condusă de prof. Ioana Butean. Cum remarca cineva, ,,Dacă nu îi învățăm noi pe copii ce este pacea, alții o să îi învețe ceea ce este violența!” Este dezideratul de la care au pornit cadrele didactice coordonatoare, prof. înv. primar Adriana Moldovan, Gabriela Nicula, Alexandra Revnic, Alina Deac, Diana Szanto, Daniela Cristurean, prof. logoped Corina Buta, prof. Ioana Butean, directorul liceului, Corina Iftinca.

„Sperăm că toate activitățile derulate vor contribui la stabilirea și menținerea relațiilor de prietenie între toți, de la mic la mare, pentru că singurul lucru care poare salva Terra este Pacea!”, spunea coordonatorul de proiecte și activități Educative, prof. înv. primar Daniela Cristurean.

Astfel de activități educative vor avea loc la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” Gherla și în perioada următoare.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut