Sancţiuni drastice ale Comisiei de Disciplină a FRF după incidentele de la finalul meciului FC Hermannstadt – U Cluj

Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a aplicat mai multe sancţiuni dure, printre care şi suspendări de o lună, unor jucători şi antrenori de la FC Hermannstadt şi Universitatea Cluj, implicaţi în incidentele de la finalul partidei directe din etapa a 3-a a play-out-ului Superligii.

Astfel, antrenorul secund al echipei FC Hermannstadt, Florin Berţa, a primit o suspendare pentru o lună şi sancţiune sportivă de 6.800 de lei, iar jucătorul Bogdan Mitrea, de la ”U” Cluj, va absenta o lună şi a primit o amendă de 4.500 de lei.

„AFC Hermannstadt vs. AS FC Universitatea Cluj – Eliminări Berţa Florin (antrenor secund gazde), Costache Dumitru Laurenţiu (antrenor gazde), Piţian Ovidiu Andrei (oaspeţi) – În temeiul art. 57.1 din RD, se sancţionează antrenorul Berţa Florin cu suspendare pentru o lună şi penalitate sportivă de 6.800 lei. În temeiul art.53.2 din RD se sancţionează antrenorul Costache Dumitru cu suspendare pentru două jocuri şi penalitate sportivă de 360 lei. În temeiul art. 57.1 din RD, se sancţionează jucătorul Mitrea Bogdan (oaspeţi) cu suspendare pentru o lună şi penalitate sportivă de 4.500 lei. În temeiul art. 63.1.f, raportat la art. 63.2.2 din RD, se sancţionează jucătorul Piţian Ovidiu Andrei cu suspendare pentru două meciuri şi penalitate sportivă de 900 lei”, se arată în decizia Comisiei de Disciplină a FRF.

Conform presei locale, la finalul partidei FC Hermannstadt – ”U” Cluj, scor 1-1, pe pista de atletism a arenei sibiene a avut loc o încăierare generală între cei aflaţi pe băncile de rezerve, altercaţie în urma căreia arbitrul Marcel Bîrsan a acordat mai multe cartonaşe roşii.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, membrii Comisiei de Disciplină au decis sancţionarea patronului echipei FC U Craiova, Adrian Mititelu, cu avertisment şi penalitate sportivă de 10.000 de lei: „U Craiova 1948 CS vs. FCU 1948 Craiova şi Mititelu Adrian Gigi – Plângere – În temeiul art. 52.2.b, coroborat cu art. 12 si art. 14 bis din RD, se sancţionează Mititelu Adrian Gigi cu avertisment şi penalitate sportivă de 10.000 lei”.

Totodată, s-au aplicat sancţiuni şi în urma eliminărilor dictate în timpul partidei Dinamo – Petrolul Ploieşti, din etapa a 2-aa play-out-ului Superligii.

„Dinamo 1948 Bucureşti vs. FC Petrolul Ploieşti – Eliminări Haj Kanameh Talal (medic) şi Covaciu Constantin (maseur), ambii Dinamo 1948 – În temeiul art. 65.a din RD, se sancţionează medicul Haj Kanameh Talal cu suspendare pentru două jocuri şi penalitate sportivă de 4.500 lei. În temeiul art. 65.a din RD, se sancţionează maseurul Covaciu Constantin cu suspendare pentru două jocuri şi penalitate sportivă de 4.500 lei”, se mai arată în decizie.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut