Sâmbătă încep calificările la Transylvania Open

Al doilea turneu WTA organizat în acest an la Cluj-Napoca, Transylvania Open WTA 250, dotat cu premii totale în valoare de 235.238 de dolari, are loc în perioada 23-31 octombrie, iar pe tabloul principal vor juca, printre altele, trei câștigătoare de Grand-Slam, Simona Halep, Garbine Muguruza și noua senzație Emma Răducanu. Meciurile pot fi urmărite pe canalul Digi Sport.

Competiția se va desfășura în „BT Arena”, iar calificările încep sâmbătă, 23 octombrie, în vreme ce meciurile de pe tabloul principal debutează luni, Este pentru a doua oară în acest an când orașul ardelean găzduiește un turneu de o asemenea importanță. În prima săptămână a lunii august a avut loc prima ediție a Winners Open, dar pe zgură, și a fost câștigată de germanca Andrea Petkovici, aceasta învingând-o în finală pe egipteanca Mayar Sherif cu un dublu 6-1.

Buzărnescu s-a retras de la Transylvania Open

Mihaela Buzărnescu, locul 121 WTA, a decis să se retragă din calificările turneului Transylvania Open de la Cluj-Napoca. Românca a fost înlocuită pe tabloul calificărilor de australianca Ellen Perez, poziția 201 în clasamentul mondial. Buzărnescu a făcut o postare pe rețelele de socializare în care a anunțat că a plecat în vacanță. În aceste condiții, România a rămas cu două jucătoare în calificări, Ana Bogdan și Gabriela Ruse.

România are șapte jucătoare pe tabloul principal

Acestea sunt Simona Halep, Irina Camelia Begu, Jacqueline Cristian, Irina Bara, Ilinca Amariei, Briana Szabo și Andreea Prisăcariu. Briana Szabo este cea mai tânără jucătoare din România cu clasament WTA și care se întoarce într-un turneu din circuitul profesionist după ce în vară ea a primit wild-card pe tabloul principal la Winners Open. În vârstă de 15 ani, Briana va evolua în calificările turneului Transylvania Open, acolo unde va încerca să bifeze prima ei victorie în circuitul WTA. Andreea Prisăcariu, 21 de ani, are 61 victorii la simplu înregistrate în acest an, trei finale ITF la simplu şi alte trei la dublu, un salt de peste 400 de locuri în clasamentul WTA la simplu (de pe 673 la începutul anului, pe 254 acum). Prisăcariu va evolua în calificările unui turneu WTA pentru a doua oară în carieră. Ea a mai luat startul la BRD Bucharest Open, în 2018, când a ajuns în turul doi al calificărilor. Ilinca Amariei, campioana naţională la categoria Under-18 în 2020, va evolua pentru prima dată în carieră în calificările unui turneu WTA. Până acum, ea a jucat doar în turnee de categorie ITF, acolo unde printr-o serie de rezultate a reuşit să intre în clasamentul WTA. Irina Bara (locul 136 WTA) a primit al patrulea wild-card după ce Irina Fetecău a suferit o accidentare.

Floarea Infinitului, trofeul Transylvania Open

Marele premiu a fost creat de Malvina Cservenschi. Designerul a transformat motivul central din Coloana Infinitului a lui Constantin Brâncuși într-o petală, rezultând astfel Floarea Infinitului. „Am ales să pornesc de la simbolul Florii Infinitului în designul trofeelor Transylvania Open 2021, lăsându-mă inspirată de sloganul acestui eveniment de anvergură: Tennis with a touch of magic. Sportul reprezintă una dintre pasiunile mele, alături de creaţia de bijuterii. În fiecare piesă care îmi poartă semnătură pun un strop de magie. Iar Floarea Infinitului este magică. Pentru că reprezintă un model unic, o floare bijuterie, care, prin structura să geometrică, curată şi simetrică, dezvoltă ideea de absolut, năzuinţă de a ne dezbrăca de limite, de Perfecţiune înţeleasă drept Armonie. În acelaşi timp, Floarea Infinitului cuprinde în esenţa semnificaţiei sale valorile care unesc creaţia cu sportul alb: determinare, viziune, disciplină, imaginaţie, curaj”, a declarat creatoarea Malvina Cservenschi.

În ziua 1 a competiției, prețul biletelor variază între 45 și 60 de lei, în funcție de categorie. Evident, cel mai scump tichet este cel din ultima zi, atunci când finala turneului poate fi văzută în schimbul a 250 de lei.

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut