Salvați Copiii România acordă asistență umanitară pentru copiii și familiile care se refugiază din Ucraina

Echipele Salvați Copiii România aflate în proximitatea punctelor de frontieră cu Ucraina acordă asistență umanitară copiilor și familiilor acestora care se refugiază din calea războiului. Potrivit organizației, mai mult de 7,5 milioane de copii sunt prinși în mijlocul războiului din Ucraina, în risc de a fi dislocați, separați de familie și expuși traumei, întreruperii educației și accesului la servicii medicale.

„Organizația Salvați Copiii România este prezentă în centrele pentru refugiați din Maramureș,  Suceava și  Galați, fiind pregătită să acorde ajutor umanitar persoanelor strămutate din Ucraina – pachete alimentare, produse de  igienă personală, haine și încălțăminte. De asemenea, evaluăm constant nevoile și suntem în legătură cu autoritățile” – anunță reprezentanții organizației, precizând, totodată, că încă înainte de noua escaladare a conflictului, 2,9 milioane de oameni din estul Ucrainei, din Donbas, au cerut asistență umanitară și 400.000 dintre ei sunt copii.

„Au supraviețuit opt ani unui război care le-a distrus familiile, școlile, spitalele, iar situația s-a agravat constant de la începutul anului. Odată cu escaladările din ultimele zile, numărul copiilor în situație de risc iminent a crescut și familii întregi au fost nevoite să își abandoneze casele”, spune Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.

Cei care doresc să doneze pentru refugiații din Ucraina o pot face accesând pagina web a organizației, secțiunea „Protecția copiilor refugiați/ Sprijin pentru Ucraina”.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut