Salonul virtual al studiilor în Franța

Institutul Francez din România organizează, în perioada 25 februarie – 5 martie, în cadrul Lunii Francofoniei, un nou eveniment virtual, alături de Campus France România: Le Salon Virtuel des Études en France et des formations francophones en Roumanie.

Salonul este destinat elevilor de liceu, studenților, părinților, dar și profesioniștilor din educație interesați de studiile în Franța sau de formările universitare în limba franceză din România.

Evenimentul prezintă programele oferite de mai multe instituții de învățământ superior din Franța, formările universitare francofone din România și programele de dublă diplomă între România și Franța. Atelierele destinate tinerilor vizează domenii precum ingineria, medicina, științele politice, dreptul, administrarea afacerilor, turismul, comunicarea, limbile și artele. Astfel, vor fi zile dedicate studiilor medicale sau domeniilor artistice cu mai multe școli invitate, dar și webinarii dedicate procedurilor de aplicare, posibilităților de finanțare a studiilor.

La eveniment vor fi prezenți studenți români și foști bursieri ai Guvernului Francez, membri ai rețelei France Alumni Roumanie, care vor interacționa cu elevii și vor împărtăși experiențele lor internaționale. Totodată, Liga Studenților Români din Franța va găzdui un webinar despre numeroasele beneficii ale studenților din Franța, precum transportul public redus, prețul de un euro al meniurilor în restaurantele universitare pentru toți studenții, ajutoarele sociale și financiare din partea statului francez.

Printre școlile invitate se numără Școala națională superioară de chimie din Rennes, CESI école d’ingénieur, cu 25 de campusuri în Franța, Vatel Bordeaux – école de tourisme et hôtellerie, EDHEC Business School, situată la Lille, Nisa, Paris, dar și la Londra și în Singapore, Colegiul juridic franco-român de studii europene, care oferă o diplomă dublă între Facultatea de Drept a Universității din București și Universitatea Paris 1 Panthéon Sorbonne, Facultatea de Economie a Universității de Vest din Timișoara, Academia de Studii Economice din București, care oferă programe de licență și de masterat în franceză și multe altele.

Participarea la webinarii și ateliere este gratuită. Înscrieri, la:  http://bit.ly/Salonvirtuel.

Programul detaliat este disponibil pe pagina evenimentului Salon Virtuel Des Études En France și pe pagina de facebook Campus France Roumanie .

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut