Salariile cresc spectaculos în industria HoReCa

Salariile din industria HoReCa au crescut cu până la 20% faţă de 2019, în unele cazuri salariile medii depăşind şi 4.000 lei.

Conform datelor prezentate de platforma de recrutare online eJobs România, peste o treime dintre angajatorii din sector susţin că din toamnă volumul recrutărilor va creşte.
Beneficiile pe care le pot obţine candidaţii din HoReCa (hotel – restaurant – catering) au fost diversificate în ultimul an. Aproape 60% dintre angajatori oferă tichete de masă, 32% prime de sărbători, 24% decontează transportul şi tot atâţia oferă training-uri pentru perfecţionarea cunoştinţelor.
Însă, în plin sezon estival, angajatorii din industre întâmpină în continuare greutăţi când vine vorba de recrutare. Peste 85% dintre participanţii la cel mai recent sondaj derulat de eJobs precizează că recrutează în momentul de faţă, însă candidaţii întârzie să apară. Aproximativ 44% dintre aceştia au până la 5 poziţii deschise în acest moment, un sfert au nevoie de până la 10 noi angajaţi, iar 17% au şi 20 de posturi disponibile.

HoReCa importă forță de muncă

Deficitul de forţă de muncă din HoReCa determină companiile să apeleze și la importul de forţă de muncă, 23% dintre angajatori menţionând că deja folosesc această soluţie pentru a-şi acoperi nevoile de recrutare. Deşi anul trecut recrutările angajaţilor străini au fost puse pe pauză din cauza restricţiilor impuse de pandemie, lipsa de candidaţi a determinat angajatorii să revină la această strategie.
Principalele motive pentru care angajatorii întâmpină provocări în recrutare sunt pierderea încrederii candidaţilor în HoReCa, sector destabilizat în ultimul an şi jumătate, dar şi lipsa candidaţilor cu experienţă relevantă.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut