Sabău, mulțumit de evoluția jucătorilor săi în Turcia: ”Trebuie să simtă fiecare ce înseamnă să faci parte din familia U”

Antrenorul Universității Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, se declară mulțumit de pregătirea elevilor săi în cantonamentul din Turcia, ca și de evoluția lor în meciurile amicale disputate până acum. Fostul mare internațional al României spune că jucătorii mai au încă de lucrat la mentalitate, dar este optimist în ce privește îndeplinirea obiectivului echipei din acest an, adică rămânerea pe prima scenă fotbalistică a țării.

Universitatea Cluj a pierdut, joi, al treilea amical disputat în cadrul stagiului de pregătire din Turcia, susținut împotriva echipei germane din Zweite Bundesliga, FC Nurnberg. Partida s-a desfășurat în două reprize a câte 30 de minute fiecare, și s-a încheiat cu scorul de 2-1, după ce fotbaliștii antrenați de Ioan Ovidiu Sabău au intrat în avantaj la cabine, după reușita lui Adrian Bălan.

”Eu zic că am făcut o primă repriză foarte bună, am jucat și am controlat jocul, am și condus cu 1-0,  E clar că suntem undeva la 50-60 la sută din ce vreau eu, din ceea ce eu cer de la jucători, dar îmi place foarte mult că jucătorii se străduiesc, se implică. Am pierdut, totuși, dar eu spun că am făcut un meci foarte bun, și din punct de vedere fizic, dar și din punct de vedere tactic. Am avut curaj să jucăm, am avut momente în care am dominat adversarul.

Sunt mulțumit de evoluția echipei de până acum, pentru că am progresat foarte mult, suntem conectați la ce înseamnă antrenamente, jocuri, în care ei își dau seama la ce nivel sunt, văd ce înseamnă o echipă din Germania, văd ce înseamnă atitudine, agresivitate, ritm, stare de spirit, trăirile pe care le au acești jucători. Numai așa pot progresa, dacă vezi și joci împotriva unor adversari care au mentalitate.

Îmi place străduința jucătorilor, nu i-am văzut niciodată mofturoși chiar dacă am avut în fiecare zi două antrenamente, își dau seama că au nevoie într-adevăr să muncească foarte, foarte mult ca să ne putem îndeplini obiectivul, și doar dacă suntem puternici din punct de vedere fizic avem șanse foarte mari să ne salvăm.

Mai sunt unele lucruri de pus la punct, mă refer la starea de spirit, la cum reacționează atunci când pierdem mingea. Sunt încă jucători care încă, după ce pierd mingea, se mai opresc, au acele momente în care eu trebuie să conduc de pe margine. La fel, trebuie atunci când avem mingea, să avem mai mult curaj mai ales în preajma careului, să ne asumăm să luăm acțiunile unu la unu, dar, sigur, astea sunt lucruri la care, dacă sunt antrenate, putem să aducem îmbunătățiri.

Nu pot să spun acum că la primul joc oficial vom fi sută la sută pregătiți, mai avem încă foarte mult de muncă, dar, pe termen lung, echipa are stare de spirit, caracter, se pregătește, dar sunt încă multe aspecte la care trebuie să înțeleagă că trebuie să lucrăm mult mai mult. Eu vreau să le induc dorința de a câștiga tot timpul, să nu accepte să fie dominat de adversar indiferent de numele acestuia, dar pentru a avea această încredere trebuie să te pregătești foarte, foarte bine. Antrenamentul înseamnă epuizare până la maxim, înseamnă nu doar trei ore antrenament pe zi, ci înseamnă 7-8 ore, înseamnă implicare mentală, să simți ce înseamnă să faci parte din familia U Cluj, să lupte, să nu fiu eu cel care îmi doresc mai mult decât ei, să nu-I împing eu mereu de la spate. Acesta este și rolul meu, să-i transform, să creadă mai mult în ei, să înțeleagă că nu poți să obții rezultate dacă nu te antrenezi 200 la sută”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău.

Ultimul meci amical este programat al Universității în Turcia va avea loc astăzi, de la 16:00 ora României, contra echipei elveţiene Schaffhausen, locul 8 în liga a doua, lotul urmând să revină la Cluj mâine.

În primul meci oficial din acest an, Universitatea va primi vizita echipei FC Voluntari, în data de 20 ianuarie, de la ora 17:00, partidă din cadrul etapei a 22-a din Superligă.

Sandu Mureșan

Foto: U Cluj

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut