S-au reluat lucrările de modernizare pe Drumul Apusenilor2

Consiliul Județean anunță că a reluat, la finalul sezonului rece, lucrările de modernizare pe Drumul Apusenilor.

Conform reprezentanților CJ Cluj, odată cu finalizarea sezonului rece și instalarea condițiilor propice acestui tip de lucrări, forul administrativ a reluat și continuă lucrările de modernizare și reabilitare derulate pe Drumul Apusenilor. Stadiul fizic al lucrărilor realizate până în prezent este de circa. 85%. Astfel, așternerea primului strat de asfalt este foarte aproape de finalizare, majoritatea parapeților metalici au fost montați, iar accesele la proprietăți au fost realizate în proporție de 80%. De asemenea, se lucrează la patru din cele șapte poduri prevăzute, cel din Valea Drăganului urmând a fi complet refăcut.

În perioada imediat următoare se va lucra la drumurile laterale și la celelalte trei poduri, vor fi finalizate cele două straturi de asfalt, respectiv binder și strat de uzură, și vor fi executate lucrări de marcaje și semnalizare rutieră.

Lucrările sunt realizate de forul administrativ județean în cadrul proiectului cu finanțare europeană ce are drept scop conectarea localităţilor din judeţele Cluj şi Bihor la Rețeaua trans-europeană de transport TEN-T.

Ne apropiem de finalizarea unei investiții extrem de importante pentru întreaga zonă a Munților Apuseni, care va aduce numeroase beneficii și va crea noi oportunități de dezvoltare economico-socială și turistică”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut