S-au atribuit contractele pentru elaborarea studiilor de fezabilitate la secţiunea Baia Mare – Bistriţa a Autostrăzii Nordului

O asociere de firme româneşti a câştigat contractele pentru elaborarea studiilor de fezabilitate necesare construcţiei secţiunii Baia Mare – Bistriţa a Autostrăzii Nordului şi va avea la dispoziţie 14 luni, de la data semnării, a anunţat marţi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„A fost desemnat câştigătorul pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate necesare construcţiei secţiunii Baia Mare – Bistriţa a Autostrăzii Nordului (Baia Mare-Suceava)! Asocierea de firme româneşti desemnată câştigătoare trebuie să finalizeze Studiile de fezabilitate în 14 luni de la data semnării.(…) Contractele vor putea fi semnate, dacă nu există contestaţii, în termen de 10 zile”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Grindeanu a precizat că, în cazul Lotului 1 (Baia Mare – Dej), contractul are o valoare de 12,74 milioane de lei (fără TVA), iar cel pentru Lotul 2 (Dej – Bistriţa) are o valoare de 8,37 milioane de lei (fără TVA).

Conform unui comunicat al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, ofertantul desemnat câştigător al procedurii de achiziţie publică în cadrul ambelor loturi este Asocierea Quadrante Viaponte şi Consultanţă SRL (lider de asociere) – SC Metroul SA – Capital Vision SRL.

Durata ambelor contracte de proiectare este de 18 luni de la data de începere a contractului (din care 14 de luni – Studiul de Fezabilitate).

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut