S-a golit lacul din mijlocul parcului gherlean

În sfârșit, edilii municipiului Gherla doresc să facă ordine în privința lacului de agrement din  mijlocul parcului mare, o oază de liniște de o deosebită frumusețe, loc de recreere atât pentru localnici, cât și pentru turiștii care trec prin orașul de  pe Someș.

De câteva zile liniștea parcului este perturbată de utilajele pompierilor și ale sucursalei locale a Companiei de apă „Someș” SA, care golesc lacul din vecinătatea Grădinii de vară aparținând Cooperativei de consum Gherla. Primăria dorește să curețe toată suprafața lacului, dar să pună la punct și împrejurimile. Lucrările sunt coordonate zi de zi de viceprimarul Paul Măhălean.

A sosit timpul ca apa să fie golită, iar verdeața din jur să fie revigorată. Mulți ani, mai ales în anii 90, lacul a fost lăsat la voia soartei, nimeni nu a l-a administrat. Acum 8 ani pe luciul apei au reapărut bărcile și hidrobicicletele, dar de un an încoace acestea nu mai sunt exploatate, poate și din cauza pandemiei. La un moment dat Primăria a scos la licitație lacul, adică să scape de el, în anii 60, iarna, fiind folosit ca teren de hochei pe gheață, dar tot acolo fiind practicat și patinajul. De atunci, iarna, lacul nu a mai fost pus la dispoziția amatorilor de patinaj și hochei pe gheață (Gherla avea și o foarte  bună echipă de hochei, cu participare bună în campionatul regional, dar lupta și cu renumitele formații din Harghita). Deci, lacul de agrement pe atunci a fost bine întreținut.

Acum un an,  în cadrul adunării generale a membrilor Cooperativei de consum Gherla, s-a ridicat și problema închirierii lacului din parc, aflat chiar în vecinătatea celei mai mari unități de alimentație publică a cooperativei, Grădina de vară, locul preferat al gherlenilor în sezonul estival. Deocamdată, a rămas doar ca propunere această inițiativă.

 Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut