S-a finalizat concursul pentru șefia Casei de Asigurări de Sănătate Cluj

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a prezentat, joi 13 mai, rezultatele finale la concusul pentru ocuparea funcțiilor de director general la casele județene de sănătate. Potrivit datelor, doar cinci dintre candidații care au participat la concursul pentru conducerile Caselor de Asigurări de Sănătate din țară au reușit să promoveze examenul scris, după atingerea baremului minim de 70 de puncte.

Din informațiile prezentate, cei cinci au trecut și de proba interviului. Printre candidații care au promovat examenul se numără și Luminița Brustur Chirilă, care a concurat pentru funcția de director al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Cluj. Ceilalți candidați admiși au concurat pentru posturile libere la Casele Județene de Sănătate din Maramureș, Iași, Tulcea și Bistrița-Năsăud. De remarcat că 28 de candidați au fost respinși, deoarece au obținut un punctaj sub limita minimă, iar 21 de candidați au fost declarați absenți.

La proba scrisă, Luminița Brustur Chirilă a luat 79,75 de puncte, iar la interviu 98,00 de puncte. Punctajul final obținut în urma susținerii celor două probe a fost de 88,8. Organizarea unui concurs pentru ocuparea posturilor vacanțe de la Casele Județene de Sănătate din țară a fost stabilită în timpul mandatului fostului ministrul al sănătății, Vlad Voiculescu.

În total, în 24 de județe, directorii interimari în funcție au participat la concurs: București, Alba, Arad, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Covasna, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Prahova, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea. În județele unde niciun candidat nu a fost admis, procedura de concurs urmează să fie reluată. La fel și în cele 3 județe – Dolj, Olt și Timiş – unde nu s-a înscris niciun candidat.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut