S-a dat startul înscrierilor în competiția Gala Societății Civile

The Institute a dat startul înscrierilor în competiția Gala Societății Civile (GSC), care promovează activitatea sectorului non-profit, neguvernamental din România.

Ediția din acest an, a 21-a, vine cu o structură ușor modificată, cu trei categorii mari dedicate asociațiilor, fundațiilor, agențiilor de comunicare, companiilor sau instituțiilor publice, dar și grupurilor de inițiativă sau persoanelor fizice, astfel:

Categoria A,  formată din 9 secțiuni: Educație și învățământ, Artă și cultură, Apărarea drepturilor individuale / colective, Comportament civic și participare publică, Sănătate, Incluziune socială, Servicii de asistență socială, Protecția mediului și Dezvoltare economică și socială;

Categoria B cu 4 secțiuni: Proiecte realizate cu implicarea voluntarilor, Programe, Campanii sociale și Tineri de Bine;

Categoria C, formată din 3 tipuri de premii speciale: Premiul special pentru organizații nou fondate, Premiul special pentru inovație și Premiul special pentru inițiative cetățenești.

GSC consolidează secțiunea Tineri de Bine în structura competiției din 2023, în care pot fi înscrise proiecte gândite și implementate de tineri cu vârste între 15 și 25 de ani. Acestea trebuie să demonstreze implicarea civică prin acțiuni din orice sferă de interes (protecția mediului, educație, soluții tehnologice, artă, cultură, comportament civic, voluntariat, ajutorare a unor grupuri vulnerabile, lobby & advocacy ș.a.). Proiectele participante în această secțiune vor fi jurizate de o echipă de Tineri Jurați, pe care GSC îi caută printr-un call public, deschis până la data de 28 aprilie. Candidații pentru rolul de Tânăr Jurat trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 19 și 25 de ani și să fi inițiat, coordonat sau să se fi implicat în proiecte în folosul comunității/ societății. Tinerii selectați vor trece printr-un training despre implicare civică, despre zonele de acțiune la nivelul societății civile, dar și despre cum se jurizează un proiect, alături de experți și lideri de opinie din ONG-uri și din sectorul neguvernamental. Totodată, Tinerii Jurați selectați vor lua parte și la evaluarea proiectelor eligibile pentru Marele Premiu al  GSC 2023, adică proiectele câștigătoare, în urma primei runde de jurizare a premiului I de la secțiunile categoriilor A și B.

Premiile pentru Impact Social, dezvoltate în urma unui parteneriat strategic cu Ashoka România, continuă și în această ediție. Astfel, proiectele înscrise în categoria A vor avea șansa să obțină, pe lângă premiile I, II, III, și Premiul pentru impact social, în interiorul fiecărei dintre cele 9 secțiuni. Câștigătorii vor beneficia de acces gratuit la Ashoka Residency Program.

Înscrierea în competiție se realizează exclusiv online, accesând website-ul Galei Societății Civile www.galasocietatiicivile.ro  până la data limită 28 aprilie.

În cele 20 de ediții de până acum, Gala Societății Civile a premiat peste 900 de inițiative care au adus schimbări pozitive majore în societate.

The Institute este o organizație neguvernamentală, cu caracter autonom, care susține interesele comunității creative din România în dialogul cu instituțiile statului și cu organizații internaționale. Anual, The Institute reunește în jurul inițiativelor, proiectelor și evenimentelor desfășurate peste 40.000 de persoane.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut