S-a activat planul roșu de intervenție la Turda. Patru copii și doi adulți morți în urma unui incendiu

Șapte persoane au fost găsite în stare de inconștiență, în urma unui incendiu care a cuprins duminică dimineața o casă de locuit situată pe strada Nicolae Teclu din municipiul Turda. În cazul a șase dintre acestea-patru copii și doi adulți, echipajele SMURD și Ambulanța au declarat decesul iar un copil care prezenta semne vitale a fost transportat la spital.

Pompierii din cadrul Detașamentelor Turda, 1 și 2 Cluj-Napoca au intervinit în această dimineață, cu trei autospeciale, o autoutilitară pentru transport victime multiple, trei echipaje SMURD și cinci SAJ pentru a acorda asistență medicală de urgență celor șapte persoane. Salvatorii au evacuat de urgență, din două încăperi aflate în flăcări și inundate cu fum, doi adulți și cinci copii, cărora le-au acordat primul ajutor calificat. A fost declanșat planul roșu de intervenție începând cu ora 6.05. „Unul dintre copii, respectiv un băiat de 14 ani, prezenta semnale vitale și a fost transportat de urgență la spital de către un echipaj SAJ.
Au fost aplicate manevre de resuscitare mai bine de o oră pentru patru copii și doi adulți, de către salvatori SMURD, SAJ și pompieri, însă fără a readuce semnalele vitale pentru nici unul dintre aceștia”, a anunțat ISU Cluj. Potrivit pompierilor clujeni, cei patru copii morți în incendiu au vârste cuprinse între 4 și 10 ani.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut