Rugbyștii Universității au învins Știința Petroșani și au urcat pe locul doi în Liga Națională

Universitatea Cluj a câștigat duminică, scor 33-14, partida disputată, pe terenul din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”, împotriva celor de la Știința Petroșani, într-un meci contând pentru etapa a 6-a a Ligii Naționale de rugby.

Sportivii clujeni au deschis scorul încă din minutul 6, prin încercarea reușită a lui Andrei Pricopie, transformată de Ovidiu Melniciuc. Dragoș Damian a reușit și el o încercare, în minutul 12, iar înainte de pauză, Robert Hîncu a pătruns în terenul de țintă, eseul fiind transformat de Melniciuc, astfel că repriza s-a încheiat cu 19-0 în favoarea lui U.

Echipa din Petroșani a început puternic a doua repriză, reușind 14 puncte. U Cluj n-a dat însă nicio șansă valoroșilor adversari, reușind să-și mai treacă în cont alte două eseuri prin Cristian Murgoci și Ionuț Mazăre, ambele transformate de Melniciuc, iar partida s-a încheiat cu scorul 33-14.

În urma acestui rezultat, ”U” Cluj a urcat pe locul 2 în clasamentul Ligii Naționale, cu 15 puncte, la egalitate cu Știința Baia Mare, dar cu un meci mai mult disputat.

”Am avut un început de meci bun dar cu oscilații în determinare și încredere în noi care ne-au afectat în repetate rânduri controlul posesiei balonului. Însă am dominat și gestionat bine începutul meciului, aproximativ 20 de minute, când am reușit să și marcăm două eseuri prin Dragoș Damian și Andrei Pricopie. În a doua parte a primei reprize, probabil pe un fondul unei relaxări a băieților noștri, jocul a fost controlat mult mai bine de către adversari aceștia reușind chiar sa marcheze un eseu. Cu toate astea am reușit să terminăm prima repriză în avantaj. Spre finalul acesteia și începutul reprizei a doua am fost nevoiți să facem schimbări pe anumite posturi ale unor jucători care au intrat în teren încă  nerecuperați complet în urma unor accidentări din etapele anterioare dar care au evoluat din cauza lotului restrâns pe anumite poziții. Din această cauză am continuat repriza secundă destul de modest, nu foarte convingători în deținerea controlul jocului mai ales în atac și în posesia balonului.

Cu toate acestea eu cred că jucătorii noștri au excelat în apărare, s-au impus clar în câteva rânduri în fața adversarului cu placaje decisive fapt care, cred eu, a și schimbat puțin doza de încrederea în noi reușind trei eseuri prin Robert Hâncu, Cristian Murgoci și ultimul marcat de Ionuț Mazăre.  Să nu-l uităm pe Ovidiu Melniciuc, cel care a transformat 4 lovituri de picior din cele cinci eseuri. Ne așteaptă, în etapa a 7-a un meci mai ușor, chiar dacă vom juca în deplasare cu RC Gura Humorului, partidă în vom încerca să dăm spațiu jucătorilor care au evoluat mai puține minute de la începutul campionatului”, a declarat la finalul partidei, pentru u-cluj.ro, Cristian Săuan, antrenorul rugbyștilor clujeni.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut